Cumartesi, Nisan 20, 2024
Aracı Kurum Raporları

TL lehine çok olumlu bir ortam oluştu

Güne alımlarla başlayan BIST100 endeksi gün içinde daha da kuvvetlendi ve %2.9 çoğalışla 1,279 seviyesinden kapanış yaptı. BIST100 endeksinde bu kapanış rekor hacimle yeni bir rekor olarak kaydolundu.

Operasyon hacmi 52 milyar TL gibi oldukça son operasyon hacminin neredeyse iki katı olarak asıllaşırken, endekse dahil olan 57 pay kıymet kazandı, 40 pay ise kıymet kaybetti. Sabah saatlerinde yurtdışı vadeli piyasalarda ise hafif satıcılı bir seyir egemen.

Küresel pay piyasalarında maliyetleme temasında çok bir farklılık yok. Aşı büyümeleri piyasalar üzerinde tesirini kaybederken, sektörel geçişler sürüyor. Bu safhada Nasdaq teknoloji endeksinin de tepki yükselişi yaptığını görüyoruz. Amerika Birleşik Devletleri 10 senelik senet faizleri %0.94’e gerilerken, hala geçtiğimiz aylara göre yüksek seviyede bulunuyor.

Genel olarak maliyetleme meyli aynı biçimde sürerken, reel başkalaşımı içeride, TL varlıklarda izliyoruz. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan gelen “piyasa arkadaşı” açıklamaların ardından dün Başkan
Recep Tayyip Erdoğan’ın da oldukça ılımlı, siyasetleri destekleyici ve piyasaları hafifletici açıklamalar geldi. Ayrıca Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurulunun Da sabah saatlerinde swap limitlerinde esnemeye gitmesi, piyasada oluşan bayağılaşma ve sadeleşme temennilerini destek ver. Bundan sonraki yarıyılda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararı ve Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurulunun etkin rasyo uygulamaları takip edilecek ancak TL lehine çok pozitif bir civarın oluştuğunu düşünüyoruz ve uzun bir müddetin ardından yabancı yatırım kuruluşlarının da bu görüşe katıldığını görüyoruz. Bugün hatta bu hafta bilgi akışı daha serinkanlı ancak, piyasalarda bugün FED-BoE-ECB başkanlarının açıklamaları takip edilecek.

İlginizi Çekebilir;  Endekste hafif alıcılı açılış bekleniyor

BIST-100 endeksinin güne yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz. Endeks orta vadeli ana mukavemetini oldukça yüksek hacimle kırdı. Bu safhada haftalık kapanışı umursuyor olsak da mevcut teknik görünümün hareketin devamına işaret ettiğini düşünüyoruz. 1,270-1,255 yardım seviyeleri iken 1,300-1,350 seviyelerini mukavemet olarak takip ediyoruz.

 

Bir yanıt yazın

] }