Cuma, Mart 29, 2024
Ekonomi

Fed Başkanı Powell ekonomik toparlanma için artan Kovid-19 vakalarına karşı uyardı

Powell, video konferans usulüyle katıldığı bir aktiflikte, Kovid-19 hadiselerindeki çoğalışın ekonomi için ehemmiyetli bir tehlike oluşturduğunu anlattı.

Amerika Birleşik Devletlerinde eyaletlerin bazı kısıtlamaları uygulamaya başladığına işaret eden Powell, “Burada evham yaratan gidişat, insanların pandemiyi hakimiyet altına alma gayretlerine olan güvenlerini yitirecek olmaları ve kendilerini enfeksiyon tehlikesine sokabileceğini düşündükleri faaliyetlerden çekilmeleridir ve bunun bazı bulgularını şimdiden görülüyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Powell, Kovid-19 aşısına ait haberlerin orta vadede iyi olduğunu ancak yakın vadede ehemmiyetli güçlükler ve bilinmezliklerin devam ettiğini ifade etti.

– “Gidilecek uzun bir yol var”

Derlenmenin bitirilmediğini ve “gidilecek uzun bir yol” olduğunu belirten Powell, ekonominin hem maliye hem de para siyasetinin takviyesine lüzum dinlemeye devam edeceğini vurguladı.

Powell, derlenmeyi desteklemek için Fed’in tüm taşıtlarını gereken müddet süresince kullanacağı vaadini tekrarlayarak, ekonominin daha fazla mali takviyeye gereksinimi olduğunu kaydoldu.

Kovid-19 olay rakamındaki çoğalışı “çok evham verici” olarak nitelendiren Powell, bu vaziyetin insanların ekonomik faaliyete dahil olma mevzusunda korkutabileceğini ve ekonomiyi yavaşlatabileceğine işaret etti.

Salgının ekonomik tesirlerine karşı bankanın uyguladığı programları sonlandırmak için çok erken olduğunu belirten Powell, “Doğru zaman geldiğinde, bu zamanın çok yakında olduğunu düşünmüyorum, bu taşıtları bir kenara vazgeçeceğiz.” dedi.

İlginizi Çekebilir;  Repo Faizi ne oldu? TCMB piyasayı 125 milyar TL fonladı Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Bir yanıt yazın

] }