Cuma, Nisan 19, 2024
Ekonomi

Son dakika haberi… Borsadan kapanış rekoru

BIST 100 endeksi, evvelki kapanışa göre 18,30 puan çoğalırken, toplam operasyon hacmi 55,4 milyar lira ile rekor seviyede asıllaştı.

Bankacılık endeksi yüzde 4,01, holding endeksi yüzde 2,04 bedel kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran bankacılık, en çok kaybettiren ise yüzde 2,21 ile metal ana sanayi oldu.

BIST 100 endeksi, bankacılık payları liderliğinde yükselerek 1.313,02 puanla rekor kapanış asıllaştırırken, gün içinde 1.325,70 puanla tüm zamanların azami seviyesini gördü. BIST 100 endeksinde en çok operasyon gören paylar Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Kardemir D, Akbank ve Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. oldu. 

Analistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Siyaseti Kurulu’nun PPK siyaset faizini piyasa temennileri istikametinde 475 baz puan artırmasının Türk lirası varlıklar açısından pozitif olduğunu ve ülke tehlike priminin düşmesine de katkı sağlayacağını söyledi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının sadeleşme adımları çerçevesinde “Tüm fonlamanın esas siyaset taşıtı olan bir hafta vadeli repo faiz oranı üzerinden yapılmasına” ait kararının da yatırımcı güvenini pozitif biçimde etkilediğini kaydolan analistler, bu kararla Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın kredibilitesinin oldukça çoğaldığını belirtti. 

Analistler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “ekonomide yeni yarıyıl” açıklamalarıyla oluşan piyasa temennilerinin de karşılandığını ifade etti. 

Yarın yurt içinde Yurt Dışı Üretici Maliyet Endeksi ve Harcayıcı Maliyet Endeksi, yurt dışında ise Japonya’da Satınalma İdareyicileri Endeksi PMI ve Avro Bölgesi’nde harcayıcı güveni başta olmak üzere yoğun bilgi gündeminin takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 1.325 puanın mukavemet, 1.280 puanın yardım konumunda bulunduğunu bildirdi.

İlginizi Çekebilir;  Gelir İdaresi Başkanlığı 280 şoför alacak

Bir yanıt yazın

] }