Çarşamba, Nisan 24, 2024
Ekonomi

ABD Hazine Bakanı Mnuchin: Piyasalar rahat olmalı, bol miktarda kaynak var

Mnuchin, katıldığı bir televizyon programında, Kovid-19 salgınının ekonomik tesirlerine müteveccih kredi programları kapsamında kullanılmayan 455 milyar dolarlık fonun Fed’den geri istenmesine ait kararı değerlendirdi. 

Kararın politik bir mesele olmadığını belirten Mnuchin, 800 milyar doları aşkın kaynağın gerektiğinde kullanılabileceğini bildirdi. 

Steven Mnuchin, daha fazla işletme senedi alınmasına gerek olmadığına işaret ederek, insanların piyasalardan büyük ölçüde borç para alabildiğini ifade etti. 

Mevzubahisi ihtilafa karşın Fed Başkanı Jerome Powell ile pozitif ilişkileri olduğunu belirten Mnuchin, Powell’ın kendisinin bu mevzudaki görüşünü kavradığını aktardı. 

Mnuchin, finansal piyasaların kaygılanmaması gerektiğini vurgulayarak, “Piyasalar çok rahat olmalı, kalan bol ölçüde kapasitemiz var.” dedi. 

Öte yandan, Mnuchin, Kovid-19 salgınının ekonomik tesirlerine karşı yeni bir ekonomik yardım kutuyu üzerinde gelecek haftalarda Demokratlarla çalışacaklarını da ifade etti. 

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanı Mnuchin, dün Fed’den Kovid-19 salgınının ekonomik tesirlerine karşı uygulamaya koyulan kredi programları kapsamında kullanılmayan 455 milyar dolarlık fonun iade edilmesini istemişti. 

Mnuchin, Fed Başkanı Jerome Powell’a yolladığı mektupta, Fed’in acil kredi programlarından 4’ü için 90 günlük uzatma, 5 programın ise daha evvel tanımlanan biçimde 31 Aralık’ta sona ermesini arz etmişti. 

 

İlginizi Çekebilir;  ‘Trafik kazasında kusurlu olmak tazminat almaya engel değil’

Bir yanıt yazın

] }