Salı, Nisan 23, 2024
Ekonomi

“Dünyanın en geniş uçuş ağına sahip ülkelerdeniz”

Kayseri’de yapılan havalimanı yeni terminal binası esas atma merasimine Eriştirme ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Ulusal Korunma Bakanı Hulusi Akar, Vali Şehmus Günaydın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Megakent Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe belediye başkanları ve misafirler katıldı. Merasimde konuşan Bakan Karaismailoğlu, Türkiye’nin son senelerde ehemmiyetli işler yaptığını belirterek, “Türkiye 18 yıldır eriştirme ve altyapıda büyük bir atılım asıllaştırıyor. Ülkemizi dünyanın en büyük ekonomisi haline getirmek için Anadolu’yu projelerimizle sanki ilmek ilmek örüyoruz. İnsan ve etraf odaklı dev projelerimizle ülke ekonomini her mevzuda kuvvetlendirmek, kalkınmada bölgeler arası denklik sağlamak üzere çalışıyoruz. Zira ülkemizin kalkınma amaçlarına erişmesi için Dağı ile Batı arasında fark kalmaması, sosyal ve ekonomik gelişimin her şehrimize erişmesi gerekiyor. Ancak bizim için bu biçimde azami kıymet olan insanımızın yaşamını basitleştirebiliriz. Böylece şehirlere zenginlikle vazgeçebiliriz. Allah’ın bizlere bahşettiği harikulade tabiatımızı etrafçı yaklaşımlarla gözeterek ekonomiye ve kalkınmaya müteveccih potansiyel katkıları ölçüp, tartarak projelerimizi yaşama geçiriyoruz” dedi.

‘TEK NİYETİMİZ GURURLU HAYAT SÜRMEK’

Demiryollarındaki çalışmaları anlatan Karaismailoğlu, “Demiryollarımızla Akdeniz ile Karadeniz’i bağlıyoruz. 1915 Çanakkale köprüsü ile Marmara bölgesinde dairesel bir lojistik hattı bitiriyoruz. Şehirlerimizi ayrılınmış yollarla konfora ulaştırdık. Ayrılınmış yollar zaman ve sürat kazandırırken geçmiş senelerin kaza istatistiklerine bakıldığında görüyoruz ki her sene binlerce can kurtarıldı. Bir milleti beğenmek, o millete hizmetle olur. İnsanımızı kış mevzusunda mağduriyette kurtardık. Demiryolları hatlarımız her geçen gün genişliyoruz. Hatasız bir demiryolu işletim sistemi için çalışıyoruz. Yaptığımız işler saymakla bitmez. Tek niyetimiz vatanımızın yararlı toprakları üzerinde bağımsız ve gururlu bir hayat sürmek. Ne Yazık Ki ulusumuzun tasasıyla dertlenmeyenlerin bizim yapabildiklerimize usu ermiyor. Ellerinden gelen tek şey tenkit etmek. Çok şükür bizim aklıselimli milletimiz iyiyi, makûsu büyük bir ferasetle ayırt eder. Her daim bizim en büyük yardımımız ve can yoldaşımız milletimiz olacaktır” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir;  Piyasalar Fed ve TCMB'ye odaklandı

‘KASIM AYINDA BİN 310 UÇUŞLA AVRUPA’DA 4’ÜNCÜ SIRADAYIZ’

Havayolunda Türkiye’nin ehemmiyetli zaferleri olduğunu kaydolan Bakan Karaismailoğlu, “2003 senesinde iki merkezde 26 noktaya yapılan iç hat uçuşlarımız bugün 7 merkezden 56 noktaya hakikatleştiriliyor. Dış hatlarda ise 2003 senesinde 50 ülkeye 60 uçuş reelleştiriliyorken bugün 127 noktada 329 noktaya uçuş yapıyoruz. Artık dünyanın en geniş uçuş ağına sahip ülkelerin başında yer alıyoruz. Ülkemiz dünya ve Avrupa havalimanları toplam yolcu rakamı sıralamasında 2018 ve 2019 senelerinde dünyada 10’uncu sırada yer aldı. Avrupa ülkeleri arasında ise 2019 senesinde 5’inci sıraya yerleşti. Bu sene tüm dünyayı tesiri altına alan koronavirüs salgınına karşın alınan temkinler sayesinde galibiyetli bir imtihan veriyoruz. Kasım ayı içinde hakikatleşen günlük uçuş rakamlarını araştırdığımızda Avrupa karşılaştırmasında 591 uçuşla Türk Hava Yolları’nın ilk sırada, ülke olarak da Türkiye’nin bin 310 uçuşla 4’üncü sırada yer aldığını görüyoruz” ifadesine yer verdi.

‘5A UYDUMUZU SENE SONU YOLLAYACAĞIZ’

Eriştirme ve Altyapı Bakanı Adaletli Karaismailoğlu, Kayseri’de Anafartalar Şehir Sağlık Kurumu Yüksek Süratli Tren YHT Gar Tramvay Hattı’nın esas atma merasiminde konuştu. Kayseri’nin ehemmiyetli bir şehir olduğunu belirten Bakan Karaismailoğlu, “18 yıldır sürdürdüğümüz erişim ve haberleşme ağı kapsamına Kayseri’ye yeni müjdelerle geliyoruz. Eriştirme ve haberleşme betondan, asfalttan değil. Kavramak isteyenlere bir kere daha anlatmak istiyoruz. Projelerimizin insan odaklı olmasına dikkat ediyoruz. Her bir projemiz insanımız, onun can tehlikesiz ve refahı için tasarlanıyor ve uygulanıyor. İnsan hayatının niteliğinin artırılması kastediliyor. Yurdun doğusu ile batısı arasından fark kalkmaması için çalışmalar yapıyoruz. Şehirlerimizi ayrılınmış yollarla konforlu erişim oranlarına kavuşturuyoruz. Yurdumuzda vefatlı kaza oranlarının ne kadar düştüğünü, her bir projenin kaç yaşam kurtardığını görsünler. Daha Önceki Türkiye’yi andırın. Kardan kapanan yolları, sağlık kurumuna yetişemeyen insanları, mektebe gidemeyen çocukları andırın” dedi.

İlginizi Çekebilir;  2019`da marka başvuru sayısı 134 bini geçti

‘6A UYDUMUZU 2020 SENESİNDE FIRLATACAĞIZ’

Bakan Karaismailoğlu, “Demiryolu hatlarımız her geçen gün büyüyor. Mevcut hatlar yenileniyor. Hatasız bir demiryolu işletim sistemi kuruyoruz. Yeniden İstanbul Havalimanı dünyada parmakla gösterilen bir proje. Yeni projeler bulundukları şehirlerin çehresini değiştiriyor. Mavi vatanımızı yatırımlarla geliştiriyoruz. 5A uydumuzu sene sonu yollayacağız. Sonrasında 5B uydusu sevk edilecek. 6A uydusunu 2022 senesinde fırlatacağız. Çok yakın zamanda dünyaya teknolojimizi satacağız. Bu gayretin tamamı başımızın tacı insanlarımız içindir” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

] }