Cuma, Mart 29, 2024
Ekonomi

İşten çıkarma yasağı ne zaman bitecek? İşten çıkarma yasağı cezası ne kadar?

Koronavirüs önlemleri değişik alanlarda virüsün doğurabileceği makûs neticeleri ortadan kaldırmak için alınmaya başlanmıştı. Virüsün sıhhat dışında en çok etkilediği ikinci alan dünya ekonomisi olmuştu. Bu kapsamda ekonomik meselelerin önüne geçebilmek için Türkiye’de de ehemmiyetli adımlar atılmış ve bazı kısıtlamalar getirilmişti.

İstihdamı gözetmek için getirilen kısıtlamalardan biri de işten çıkarma yasağı olmuştu. İlk etapta 3 ay olarak açıklanan yasak ardından pandemi süreciyle beraber 2 aylık periyotlar halinde uzatılmıştı.

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

Son uzatma ile beraber patronun haksız nedenlerle emekçiyi işten çıkarma yasağı 17 Ocak 2021’e kadar uzatıldı. Kısa çalışma tahsisatı alınmaması gidişatında ise patron emekçiyi fiyatsız izne çıkarabilecek Burada da fiyatsız izin ücret dayanağı olarak da öğrenilen nakdi fiyat dayanağı devreye girecek.

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI CEZASI NE KADAR?

Patron yasağa ters olarak fesih yapar ise fesih tarihindeki brüt minimum fiyat meblağında yönetimsel para cezası ile cezalandırılacak. Başka Bir Deyişle 2020 seneyi bitirilene kadar her bir haksız fesih için patron 2 bin 943 lira para cezası kesilecek.

 

İlginizi Çekebilir;  Son dakika kısa çalışma ödeneği (KÇÖ) uzadı mı? İşten çıkarma yasağı...

Bir yanıt yazın

] }