Perşembe, Nisan 25, 2024
Ekonomi

Son dakika… Borsa İstanbul’un yüzde 10’luk payının Katar’a devri için mutabakat anlaşması imzalandı

TVF’den yapılan açıklamaya göre, Türkiye Varlık Fonu ve Katar Yatırım Otoritesi, Borsa İstanbul’un yüzde 10’luk hissesinin QIA’ya devri için uzlaşma uyuşması imza attı.

TVF Üst İdareyicisi CEO Zafer Sönmez ile QIA CEO’su Mansoor bin Ebrahim Al-Mahmoud tarafından bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde reelleşen bir merasimle imza atılan uyuşma, Borsa İstanbul’un yönetişimi için iki müessesenin gelecekte yapabileceği iş birliğini de içeriyor. TVF, halihazırda yüzde 90,6’lık hissesiyle Borsa İstanbul’un en büyük hisse sahibi konumunda bulunuyor.

Katar Devleti’nin yatırım fonu olan QIA’ya devredilecek hisselerden sonra TVF, Borsa İstanbul’un yüzde 80,6’lık hissesini elinde bulundurmaya devam edecek. Operasyon, her iki fon için de Borsa İstanbul’un potansiyeli ve geleceğine olan ortak inancın bir göstergesi olarak öne çıkıyor. TVF, mevzuyla alakalı büyümeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edecek.

İlginizi Çekebilir;  Doğal gaz krizinde Azerbaycan devrede! Türkiye'ye ilave gaz tedariki başladı Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Bir yanıt yazın

] }