Perşembe, Mart 28, 2024
Ekonomi

MTV ödemesi nasıl yapılır? MTV ilk taksit ödemeleri ne zaman yapılacak 2023?

Motorlu Araçlar Ödentisi MTV için çoğalış oranını tanımlayan yine bedelleme oranı belirli oldu. Resmi Gazete’de yayımlanan bildiriye göre, 2021 senesinde yine bedelleme oranı yüzde 9,11 olacak. Motorlu Araçlar Ödentisi meblağları da bu orana göre çoğalacak. Bu oranın açıklanmasından sonra MTV ödemesi nasıl yapılır? MTV ilk taksit ödemeleri ne zaman yapılacak 2020? Suallerinin yanıtı merak edilmeye başladı. İşte ayrıntılar..

MTV 2020 TAKSİT ÖDEME NASIL YAPILIR?

MTV borç denetlemelerini ve ödeme operasyonlarını gib.gov.tr ve E-Devlet sistemi üzerinden T.C kimlik bilgileri ile yapabilecek. gib.gov.tr’de yer alan “Borç Denetleme ve Ödeme” kısmına 02:00-22:00 saatleri arasında giriş yaparak kredi kartı ve banka kartı ile ödeme yapılabiliyor.

Uyuşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak veya banka şubelerine müracaat eterek ödeme yapılabilir. MTV doğrultusundan mükellefiyet kaydının bulunduğu veya MTV’yi tahsile yetkili öbür Ödenti Dairesi müdürlüklerine müracaat eterek ödenti ödenebilir. MTV’yi e-Devlet üzerinden de ödemek olası.

ADIM ADIM MTV ÖDEME YAPMA

Geçmiş seneler de dahil bu sayfadan denetlediğiniz tüm borçlarınızı ödeyebilirsiniz.

Yabancı plakaya ait ödeme yapabilmek için, ‘Yabancı plaka ile denetleme yapmak istiyorum’ koliciğini işaretleyiniz.

T.C. kimlik numarası ve ya ödenti kimlik numarası bilgilerinden birini girmelisiniz.

Plakanızı bitişik girmelisiniz.Misalin: 06JJJ06 gibi.

Özel Plaka: Firma adı, birey adı vb. adların yazılı olduğu plakalardır.Misalin: 06 ŞAHİNLER A.Ş. 009 gibi.

Karşınıza çıkan ekranda TC Kimlik ya da Ödenti Kimlik Numaranızı, plakanızı girdikten sonra orada yer alan güvenlik kodunu paketçiğe girerek denetle butonuna basın.

İlginizi Çekebilir;  Mevduatta stopaj indirimi uzatıldı Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Bilgileri doğru girdikten sonra karşınıza şahsi bilgiler ve taşıt bilgileri gelecektir. Bu ekranda yer alan “Motorlu Araçlar Ödentisi” butonuna tıklayın.

MTV taksitleriniz karşınıza çıkacaktır. Ödemek istediğiniz MTV taksitini seçtikten sonra öde butonuna tıklayınız. Bu düzeyde kredi kartı ile ödeme ekranı aracılığıyla bilgilerinizi girerek ödemenizi bankanızın tanıdığı taksit haklarına göre bitirebilirsiniz.

MTV İLK TAKSİT ÖDEMESİ NE ZAMAN?

İlk taksiti Ocak ayında yapılacak MTV ödemelerinin 2. taksit ödemeleri Temmuz ayında reelleşecek.

Ödemeler www.gib.gov.tr adresi üzerinden kredi kartlarıyla, ödenti dairesi aracılığıyla yapılabilecek.

Bir yanıt yazın

] }