Perşembe, Nisan 25, 2024
KervansarayBorsa

Kervansaray Uludağ Otel İçin Boşaltma Kararı Çıktı. Yatırımcıların Çabası Yine Boşa mı Gidecek

Kervansaray Yatırım Holding te Kayum sonrası dertler bitmiyor. Şirket tarafından Bugün KAP ta paylaşılan habere göre Kervansaray Uludağ oteli için Bakanlık boşaltma kararını şirkete bildirdi. İhtar Yazısına göre otelin 30 gün içinde boşaltılması gerekiyor.

 

Kervan Yatırımcılarının Çabası İle Şirkete Geri Kazandırılmıştı

Selim Sayılgan döneminde Orman Bakanlığı tarafından tahsisi iptal edilen ve elden gittiği inanılan otel 3 yıl kapalı kalmıştı. Kervan Yatırımcılarının desteği ile yönetimi Selim Sayılgan dan alan Zeynep Tümer in başlattığı hukuk savaşı ile geri alınan Kervansaray Uludağ oteli 2018 yılında tekrar açılmıştı. Şirketin Bakanlık ile gerçekleştirdiği görüşmeler ve imar barışına yapılan başvurular sonucunda oteli geri alması gerçekleşmişti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile hukuki bir savaşa giren Zeynep Tümer 3 yıl hizmet vermeyen Kervansaray Uludağ oteli geri almış ve renovasyon çalışmaları yaparak Otel gelirlerini tekrar şirkete kazandırmıştı.

Zeynep Tümer Gitti Uludağ Otel de Gidiyor

6-7 yıl şirketin başında olduğu dönemde pek çok şirket varlığının kaybedilmesine sebep olan Selim Sayılgan yönetimi sonrası göreve gelen Zeynep Tümer Kervan yatırımcılarından aldığı destek ile pek çok varlığı şirkete geri kazandırmıştı. Son gelinen noktada Selim Sayılgan tarafından yapılan şaibeli hukuki adımlar ile görevden alınan Zeynep Tümer in gitmesi ile geri alınan varlıklar tekrar tehlike altına girdi. Elinde hisse olmamasına rağmen Küçük Yatırımcıların desteği ile yönetim oluşturan Zeynep Tümer in görevden alınması için başlattığı çalışmalar Selim Sayılgan ı yönetime getiremesede şirkete Kayyum atanmasını sağlamıştı. Kayyum atanması ile ilgili çeşitli rüşvet dedikodular ortaya çıkmış ve bu dedikodular haber olmuştu.

İlginizi Çekebilir;  Seramik ürünleri ithalatında yüzde 25 ilave gümrük vergisi uygulanacak

İlgili Haber: Kervansaray’a Kayyum Atanmasındaki Gerçekler Ortaya Çıktı. Rüşvet Skandalı Patladı

Yapılması Taahhüt Edilen Birtakım Yükümlülükler Yerine Getirilmedi

Yönetime Kayyum atanması sonrası Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bildirilen resmi yazıya göre şirket geçmişte yapılması taahhüt edilen birtakım yükümlülükler yerine getirmediğinden,Uludağ Milli Parkı 1. Oteller Bölgesinde bulunan Kervansaray Otel, Mekanik Tesis ve ilgili müştemilatının, tebligat tarihinden itibaren 30 gün içerisinde boşaltılarak idareye teslim edilmesi gerekiyor.

 

KAP ta yapılan açıklama şu şekilde;

Bursa İli Uludağ Milli Parkı sınırları içerisinde turistik otel yapmak maksadı ile ilk olarak 11.08.1972 tarihinden telesiyej tesisi yapılması maksadıyla 06.03.1986 tarihinden itibaren Şirketimiz lehine izin verilmiş olup işbu izinler geçmiş dönemde 30.07.2009 tarihli ve 27 sayılı Bakanlık Makamı oluruyla iptal edilmiştir.

Sonraki aşamalarda ilgili mahkeme kararları doğrultusunda ve birtakım yükümlülüklerin yerine getirilmesi şartıyla Bakanlık Makanının izin iptali Oluru ihya edilmiş yine Şirketimiz lehine 22.11.2018 ve 3225874 Sayılı Olur ile Şirketimize ait Uludağ Otelin işletimi hususunda onay verilmiştir.

Ancak gelinen noktada, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2687960 Sayılı ve 25.09.2020 tarihli, Şirketimize 27/11/2020 tarihili yazısı ile aynı gün tebliğ edilmiştir; geçmişte yapılması taahhüt edilen birtakım yükümlülükler yerine getirilmediğinden,Uludağ Milli Parkı 1. Oteller Bölgesinde bulunan Kervansaray Otel, Mekanik Tesis ve ilgili müştemilatının, Kesin İzin Taahhüt Senedi’nin 15. Maddesi uyarınca tebligat tarihinden itibaren 30 gün içerisinde boşaltılarak idareye teslim edilmesi hususunda talimat yazısı gönderilmiştir. Konu hakkında hukuki yollara müracaat edilecektir.

Kamuoyunun ve yatırımcıların bilgisine saygılarımızla sunulur.

İlginizi Çekebilir;  Doas Hisse Net Yorumlar 2023, Doas Hisse Net Grafik, Doğuş Otomotiv Hisse Analiz

Bir yanıt yazın

Sıkça Sorulan Sorular

Kısa vade durumu için yukarıdaki 4 saatlik grafiği inceleyiniz.

uzun vade için hissenin yukarıdaki haftalık grafiğinde direnci kırmasını takip edin.

durumu için yukarıdaki saatlik grafiğinde destek noktasını takip edin.

için hissenin yukarıdaki günlük grafiğinde kanalı takip edin.