Perşembe, Nisan 25, 2024
Ekonomi

Kritik toplantı sonrası İletişim Başkanlığı’ndan açıklama

Bağlantı Başkanlığı tarafından, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında hakikatleştirilen Korunma Sanayii İcra Kurulu Buluşmasına ait açıklama yapıldı.

Korunma sanayiindeki büyümelerin ele alındığı buluşmada, Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik ünitelerinin kullandığı yerli ve ulusal sistemlere yenilerinin ilave etmesine müteveccih elektronik harp, kent güvenliği sistemleri, muhabere, silah, cephane, füze ile muhtelif platformlara ait muhtelif projelerin karara bağlandığı bildirildi.

Açıklamada, Türk Silahlı Güçlerinin ve güvenlik ünitelerinin galibiyetle sürdürdüğü çalışmalarda yerli ve ulusal korunma sanayiinin planladığı, geliştirdiği ve ürettiği mahsullerin ehemmiyetinin son büyümelerle bir defa daha ortaya çıktığı vurgulandı.

Açıklamada, şunlar kaydolundu:

“Korunma sanayii sektörünün Kovid-19 kaynaklı salgına karşın çalışmalarına ara vermeden devam ettiği vurgulanan buluşmada, teknoloji odaklı ve Ar-Ge esaslı korunma sanayii siyasetimizin kuvvetlenerek süreceği, sektörler arası deneyim paylaşımı ve ihracata müteveccih çalışmaların çoğalacağı dile getirilmiştir. Türkiye bütün bağımsız korunma sanayii niyetiyle kararlı bir biçimde yoluna devam edecektir.”
 

İlginizi Çekebilir;  Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Uzman isim CNN TÜRK'te anlattı | Video Haber

Bir yanıt yazın

] }