Cuma, Mart 29, 2024
Ekonomi

Sosyal medya şirketlerine 30’ar milyon TL ceza kesildi | Video

Türkiye tanımlanan koşulları yerine getirmedikleri için sosyal medya işletmelerine ceza kesti.

Bloomberg’e konuşan üst seviye bir hükümet yetkilisinin verdiği bilgiye göre, Türkiye’nin fotoğrafı bir temsilci bulundurma koşulunu tanınan müddette yerine getirmeyen Facebook, Twitter, YouTube, TikTok ve Instagram’a ikinci yaptırım olan 30’ar milyon TL’lik cezalar kesildi.

Bugüne kadar sadece Rusya’nın sosyal medya platformu VKontakte VK temsilci bildiriminde bulundu. Yeni cezalar için firmalara bildirimler yapılmaya başlandı.

Firmalara belirtilen müddette bildirim yapmadıkları için geçen ay 10 milyon TL’lik cezalar kesilmişti. İşletmeler temsilci bildirmeme davranışlarını sürdürürlerse, gelecek ay Türkiye’deki ödenti mükelleflerinin mevzubahisi firmalara reklam vermesi menedilecek.

Reklam yasağının verildiği tarihten itibaren 3 ay içinde zorunlu mükelleflikleri yerine getirmeyen işletmeler hakkıda Bilgi Teknolojileri ve İrtibat Müesseseyi, sosyal ağ sağlayacısının internet trafiği bant genişliğinin yüzde 50 daraltılması için barış ceza egemenliğine müracaat etebilecek. Bu ceza da yüzde 90’a kadar çoğalabilecek.

İşletmeler cezanın ardından 1 ay içinde, temsilci bildirir ve cezayı öderlerse cezalar 4’te 1 oranında düşecek.

İlginizi Çekebilir;  Işık Plastik halka arz oluyor

Bir yanıt yazın

] }