Salı, Nisan 23, 2024
Ekonomi

Son dakika… KOBİ’lere yeni destek paketi! 1 yıl geri ödemesiz kredi imkanı

KGF’nin Avrupa Yatırım Fonu’ndan sağladığı 300 milyon TL’lik hibe ve kendi özkaynaklarından sağladığı 300 Milyon TL’lik dayanak ile oluşan fon sayesinde KOBİ’lere 6 milyar lira meblağında kefalet sağlanacak. “Firmaların ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği Programı” COSME kapsamında, KGF ve AYF iş birliği ile yaşama geçirilen proje ile KOBİ’ler %80 KGF kefaletiyle 1.125.000 TL’ye kadar kredi kullanabilecek. KOBİ’lerin 1 sene ödemesiz, 60 aya kadar vadeyle faydalanabileceği kredinin faizi ise piyasa koşullarına bağlı olarak bankalar tarafından tanımlanacak. Proje kapsamında bankalar tarafından KOBİ’lere takribî 7,5 milyar lira meblağında kredi kullandırılması bekleniyor.

Kredi Garanti Fonu sektör ayrımı yapmaksızın firmaların şirket anaparası gereksinimlerinin karşılanması ve istihdam seviyesinin korunması için çalışmalarını sürdürüyor. KGF, COVID-19 ile çaba yarıyılında KOBİ’ler için hazırladığı yeni dayanak kutuları ile de özellikle KOBİ’ler başta olmak üzere firmaların finansmana ulaşımını basitleştiriyor.

Kredi Garanti Fonu KGF Genel Müdürü Kasım Akdeniz, “Bu dayanak kutuyu KOBİ’lerin rekabet gücünün çoğaldırılması emeliyle Avrupa Komiteyi tarafından sağlanan bütçe kapsamında Avrupa Yatırım Fonu aracılığıyla yürütülen COSME Programı içerisinde imza atılan protokolün devamı kalitesindedir. Bu dayanak kutuyu kapsamında vereceğimiz kefaletler ile KOBİ’lerin finansmana ulaşımlarını basitleştirerek yapım, istihdam ve rekabet eforlarını artırmayı amaçlıyoruz. Özellikle içinde bulunduğumuz salgın yarıyılında, nakit akışının, yapımın ve istihdamın sürdürülebilirliği açısından finansmana ulaşımın ne kadar ehemmiyetli olduğunun farkındayız. Olası olduğu miktarda yaygın ve katma kıymetli alanlarda kullanmayı kastettiğimiz bu dayanak kolisinin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İlginizi Çekebilir;  Şans Topu sonuçları 20 Ekim 2023 5+1 çekilişi sonrası Milli Piyango Online’da!

Projeye müracaatlar bugün haysiyetiyle başlıyor.

Bir yanıt yazın

] }