Perşembe, Mart 28, 2024
Ekonomi

Pandemi bakım ücreti nedir, nasıl alınır, kimler faydalanacak, ne kadar?

Bakan Zehra Selçuk’un ‘pandemi bakım ücreti’ açıklaması sonrasında bu ücretin detayları araştırılmaya başladı. Konuyla ilgili olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada; “PCR test sonucuna bakılmaksızın, covid-19 tedavisi gören hastalarımızın sağlık giderlerini karşılıyor, pandemi bakım ücreti ödüyoruz” dedi. Peki, pandemi bakım ücreti nedir, nasıl alınır, kimler faydalanacak, ne kadar?

Pandemi bakım ücreti nedir?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Covid 19 tedavisi gören hastaların test sonuçlarına bakılmaksızın Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) kapsamındaki sağlık giderlerinin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılandığını açıkladı. Bakan Selçuk, bu kapsamda sağlık kuruluşlarına ayrıca pandemi bakım ücreti ödeneceğinin bilgisini de paylaştı.

Pandemi bakım hizmetinin 1 Nisan 2020 tarihinden itibaren SGK tarafından geri ödeme listesine alındığını anımsatan Bakan Selçuk, serviste yatırılarak tedavi edilen hastalarda sadece pandemi olgularında (PCR testi pozitif), yoğun bakımda yatırılarak tedavi alan hastaların ise koronavirüs hastası olup olmadığına bakılmaksızın tamamında SGK tarafından ödendiğini hatırlattı.

Pademi bakım ücretinden kimler faydalanacak?

Bakan Selçuk, pandemi bakım hizmeti kapsamına yapılan yeni düzenlemeye ilişkin, “1 Aralık 2020 tarihi itibariyle, yatırılarak COVID-19 tedavisi uygulanan hastaların e-Nabız üzerinden doğrulama kodlarının Medula Sistemine iletilmesi durumunda PCR testinin pozitif olmasına bakılmaksızın pandemi bakım hizmeti ödüyoruz.” dedi.

Pandemi bakım ücreti ne kadar?

Pandemi süresince birinci basamak için 237 TL, ikinci basamak için 504 TL, üçüncü basamak için 951 TL pandemi bakım hizmeti ücreti belirlenmiştir.

İlginizi Çekebilir;  İşsizlik maaşı ödemesi öne çekildi! Bakan açıkladı TC numarasına göre tarihler

Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) nedir?

SUT, Devletin sağlık ile ilgili sosyal politikalarının uygulamasına imkan veren, klavuzluk eden, fiyatlandıran, düzenleyen ve diğer tüm uygulama detaylarını içeren mevzuat tebliğidir. 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu, 5510 sayılı Kanun ve “Genel Sağlık Sigortası İşlemleri Yönetmeliği” hükümleri çerçevesinde düzenlenmiştir. SUT uyarınca Sağlık yardımları Sosyal Güvenlik Kurumunca karşılanan ve kapsam maddesinde tanımlanan genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin, kurumca finansmanı sağlanan sağlık hizmetleri, yol, gündelik ve refakatçi giderlerinden yararlanma esas ve usulleri ile bu hizmetlere ilişkin Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonunca belirlenen ödenecek bedeller bildirilir.

 

Bir yanıt yazın

] }