Çarşamba, Nisan 24, 2024
Ekonomi

FED faiz kararı saat kaçta açıklanacak? FED toplantısı ne zaman? 16 Aralık 2023

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı küresel piyasalar açısından oldukça önemli. Piyasalar, bugün açıklanacak FED faiz kararına ilişkin veri gündemine odaklandı. ABD Merkez Bankası (Fed), kasım ayında gerçekleşen toplantıda politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bırakmıştı. FED’den yapılan açıklamada, faiz oranının sabit tutulması kararının oy birliğiyle alındığı belirtilmişti. Bugün açıklanacak FED faiz kararında beklentiler faiz oranlarında değişiklik olmayacağı yönünde.

Piyasalarda haftanın en önemli gündem maddesi yılın son FED toplantısı ve Başkan Powell’ın açıklamaları olacak. Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) toplantısı öncesi hareketli bir seyir izliyor.

FED FAİZ KARARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

ABD Merkez Bankası (FED) toplantısı dün başladı. FED faiz kararı ve ekonomik projeksiyonları ise 16 Aralık Çarşamba günü (bugün) açıklanacak.

Fed’in yeni bir parasal genişleme açıklaması durumunda piyasalarda yukarı yönlü seyir görülebilir. Bazı analistler, Fed Başkanı Jerome Powell’ın ABD ekonomisine yönelik artan kısa vadeli risklerin altını çizmesini bekliyor.

Analistler, bugün yurt içinde ve Avro Bölgesi’nde sanayi üretim verilerinin takip edileceğini belirterek, hafta genelinde ise çarşamba günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) açıklayacağı “2021 Yılında Para ve Kur Politikası” metni ve Fed’in faiz kararı, perşembe günü İngiltere Merkez Bankası ve cuma günü Japonya Merkez Bankası’nın kararlarının yanı sıra yoğun veri gündeminin takip edileceğini bildirdi.

İlginizi Çekebilir;  New York borsası düşüşle kapandı

Bir yanıt yazın

] }