Cuma, Nisan 19, 2024
Ekonomi

FED faiz kararı saat kaçta açıklanacak? FED faiz kararı açıklandı mı?

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı küresel piyasalar açısından oldukça önemli. Piyasalar, dün açıklanacak FED faiz kararına ilişkin veri gündemine odaklandı. ABD Merkez Bankası (Fed), kasım ayında gerçekleşen toplantıda politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bırakmıştı. FED’den yapılan açıklamada, faiz oranının sabit tutulması kararının oy birliğiyle alındığı belirtilmişti. 

FED FAİZ KARARI SAAT KAÇTA AÇIKLADI-16 ARALIK 2020

Piyasaların merakla beklediği faiz kararını ABD Merkez Bankası açıkladı. Fed Başkanı Jerome Powell, ekonomideki toparlanmanın pandemi öncesindeki dönemin altında olduğunu belirtirken önümüzdeki birkaç ayın büyük olasılıkla zorlu geçeceğini söyledi.

ABD Merkez Bankası Fed piyasalar tarafından merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Uzun süredir faizi sabit bırakan Fed sürpriz yapmadı ve faizi yüzde 0 ile 0.25 arasında bıraktı. Faiz kararı oybirliğiyle alındı. Federal Açık Piyasa Komitesi varlık alımlarının maksimum istihdam ve fiyat istikrarı hedefleri konusunda daha da ilerleme sağlanana kadar devam ettirileceğini duyurdu. Fed, aylık 80 milyar dolar tutarında hazine kağıdı ve 40 milyar dolar tutarında mortgage destekli menkul kıymet alımını sürdürecek.

ABD Merkez Bankası yetkililerinin önümüzdeki dönem için faiz tahminleri değişmedi. Fed’in açıkladığı ‘Ekonomik Projeksiyon’ raporuna göre, bu yıl ve gelecek 3 yıl için faiz tahminleri bir önceki raporda olduğu gibi yüzde 0.1 seviyesinde kaldı. Fed yetkililerinin uzun dönem faiz tahmini yüzde 2.5 seviyesinde bulunuyor.

İlginizi Çekebilir;  Avrupa borsaları yükselişle açıldı Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Bir yanıt yazın

] }