Cuma, Mart 29, 2024
Ekonomi

Son dakika haberi… Esnafa kira ve hibe desteğinin detayları belli oldu | Video

Dün bununla ilgili kira ve hibe desteği, esnafa. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı esnafa kira ve hibe desteği ile ilgili Ticaret Bakanlığı’na yetki verilmişti. Bugünde işte artık detayları netleşti. Şimdi tek tek anlatalım.

KİM NASIL YARARLANACAK, BAŞVURULAR NEREYE OLACAK?

Öncelikle kime ne verilecek, ne kadar 1 yardım olacak? 1239438 esnafa 3 ay süreyle, ayda 1000 TL destek ödemesi yapılacak. 3 ay süreyle kira yardımı da verilecek. Kira yardımı şöyle olacak, illere göre değişiyor. Büyük şehirlerde 750 lira kira yardımı verilecek, diğer illerdeyse 500 lira verilecek.

YARARLANMA ŞARTLARI BAŞVURULAR NASIL OLACAK?

Öncelikle başvurulara baktığımızda hem başvuru hem de itirazlar online olarak internet üzerinden yapılacak. O başvuruda www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden yapılacak.

Kira desteği başvurusu için gerekli olan bazı bilgiler var. Öncelikle bu bilgilerin netleştirilmesi ve bu bilgilerin beyan edilmesi gerekiyor. İşyerinin aylık kira bedeli öncelikle bu belirtilecek, sonra açık adresi ve iş yerini kiralayanların kimlik belgeleri istenecek. Hibe desteğinden faydalanılan dönemlerde ise vergi mükellefiyetinin faal olarak devam etmesi gerekecek.

BUNUN DIŞINDA BAŞKA NASIL ŞARTLAR VAR?

Beyanda bulunmayanlara kira desteği ödemesi yapılmayacak. Destek programı başvuru süresine bakıldığındaysa 10 günden az olmamak üzere Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenecek. Reddedilen başvurular hakkında ise, ret tarihinden itibaren 10 gün içinde Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü’ne itiraz edilebilecek. Destek başvurusunun uygun bulunması halinde, ilgilinin banka hesabına destek ödemesi direkt olarak yapılmış olacak.

İlginizi Çekebilir;  SON DAKİKA: Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan önemli görüşme

Bir yanıt yazın

] }