Perşembe, Nisan 25, 2024
Ekonomi

Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret 2023 zam oranı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

CNN TÜRK Muhabiri Gülşen Coşkun asgari ücret ile ilgili son gelişmeleri canlı yayında aktardı. Coşkun “Merakla beklediğimiz o rakam pazartesi günü Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında yapılacak toplantıda netleştirilmiş olacak” dedi.

Bakan Selçuk’un “Talebimiz temennimiz uzlaşıyla bir rakamın çıkması” açıklamalarını da hatırlatan Coşkun,  28 Aralık saat 10:30’da toplantının başlamasının beklendiğini belirtti.

Gözler asgari ücrette… Kritik toplantıya dair detayları Gülşen Coşkun aktardı |Gözler asgari ücrette… Kritik toplantıya dair detayları Gülşen Coşkun aktardı | Video

ASGRİ ÜCRET NE KADAR OLACAK, 2021 ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Asgari ücret zammı ile ilgili TÜİK’in 3 farklı önerisi mevcuttu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bekar bir işçinin asgari geçim tutarının ağır işlerde çalışanlar için 2 bin 792 lira 10 kuruş, orta nitelikteki işlerde çalışanlar için 2 bin 507 lira 70 kuruş, hafif işlerde çalışanlar için 2 bin 339 lira 10 kuruş olarak hesaplandığını açıkladı.

Öte yandan enflasyon rakamları göz önüne alındığında sıklıkla dile getirilen yüzde 12’lik artışın gerçekleşebileceği de seçenekler arasında. Kesin rakam ise 28 Aralık 2020 Pazartesi günü yapılacak son toplantıda belli olacak ve hemen ardından açıklanacak. Toplantının saat 10:30’da başlaması bekleniyor.

Olası yüzde 12’lik zamda net asgari ücret 2 bin 600 TL’yi brüt asgari ücret ise 3 bin 296 TL’yi aşacak.

TÜİK bir işçinin asgari geçim tutarını açıkladı

İlginizi Çekebilir;  Asgari ücret ne kadar olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret açıklaması! Maaş zammı olacak mı? Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

Bir yanıt yazın

] }