Perşembe, Mart 28, 2024
Ekonomi

HalkBank’tan esnafa yüzde 50 faiz indirimli kredi | Video

Halkbank esnaf ve sanatkarlara 2021’de vereceği ve 2020’den devredecek kredilerde yüzde 50 faiz indirimi uygulayacak.

HALKBANK İNDİRİMLİ ESNAF DESTEK KREDİSİ RESMİ GAZETE’DE

Bazı meslek gruplarına sağlanacak kredide yüzde 100 faiz indirimi öngörülüyor kültürel ve sanatsal değeri olan kaybolmaya yüz tutan geleneksel meslek kollarında faaliyet gösteren sanatkârlara kullandırılan krediler bu kapsamda yer alıyor.

Ayrıca 1 yıllık ustalık belgesine sahip ve belgesiyle ilgili meslek kolunda kendi işletmesini kuran girişimci esnaf ve sanatkârlara kullandırılacak krediler ile bunların bakiyesi 2021 yılına devredilen kredileri için de yüzde 100 olarak uygulanacak.

KOSGEB tarafından sağlanan hibe ve faizsiz kredi desteğinden yararlananlar hariç olmak üzere KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni bitirenler için de uygulamalar gerçekleştirilecek. Bu kapsamda 30 yaşını tamamlamamış genç girişimci esnaf ve sanatkârlara, KOSGEB tarafından onaylanan projelerini bankaya sunmaları durumunda, 100 bin TL’ye kadar yüzde 100 faiz indirim oranına sahip kredi sağlanacak.

Ancak bu kredi olanağından bakiyesi 2021 yılına devreden kredi borcu bulunanlar yararlanamayacak.

Esnaf ve sanatkârlara makine, ekipman ve demirbaş alımı, işyeri modernizasyonu veya ham madde ve döner sermaye ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 30 bin TL’ye kadar kullandırılan kredilerden bakiyesi 2021 yılına devreden krediler için yüzde 100 faiz indirimi uygulanacak.

İlginizi Çekebilir;  SON DAKİKA: Halkbank'tan kredi faizi açıklaması

Bir yanıt yazın

] }