Cumartesi, Nisan 20, 2024
Ekonomi

Wall Street’e savaş ilan ettiler!

Amatör yatırımcılar yine harekete geçti. Sosyal medya platformu Reddit üzerinden organize olan ekibin bu seferki hedefi gümüş pazarı.

Reddit yatırımcıları Avustralya’daki gümüş madenciliği firmalarını hedef aldı. Bu firmaların hisselerini satın alarak değerlerini artırdı. Amaçları ise gümüş piyasasının dengelerini bozup, borsacıların cebini yakmak.

Küçük yatırımcıların planı şimdiye kadar başarılı ilerledi. Ortak yatırımlar sonucunda maden firmalarının değerleri %15 arttı. Gümüşün fiyatı yüzde 7 arttı, son 5 aydaki en yüksek değerine ulaştı.

Ancak Reddit yatırımcıları arasında gümüş konusunda anlaşmazlık var. Bir grup gümüş fiyatlarının artması ile Wall Street’in zarar edeceğini savunuyor. Diğer taraf ise fiyat artışı ile madencilik firmalarının zarar edeceğini. Daha sonra Wall Street yatırım fonlarının zarar eden firmalar üzerinden kar edeceğini öne sürüyor.

“Wallstreetbets” isimli grup, Gamestop şirketinin hisse değerlerini artırmış. Bu sayede yatırım fonlarına milyarlarca dolar zarar vermişti.

Zararın büyüklüğü ortaya çıkmaya başladı. Melvin Capital fonu, Gamestop’a yatırım yapmadan önce 12.5 milyar dolara sahipti. Ancak fon ocak ayında %53 zarar etti.

İlginizi Çekebilir;  Son dakika... İşsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödeme tarihleri belli oldu

Bir yanıt yazın

] }