Cuma, Nisan 19, 2024
Ekonomi

Ripple XRP kaç TL, ne kadar? Kritik dava öncesinde Ripple XRP fiyatı! 7 Nisan 2023

Ripple olarak da bilinen XRP, bitcoin borsasında son bir yılda en çok yatırım yapılan coinlerden birisi olarak öne çıkıyordu. Bitcoin piyasalarında en çok yatırım yapılanlardan olan Ripple fiyatı son 24 saatte yüzde 40’dan fazla değer kazandı. Bu gelişmenin ardından XRP alış ve satış fiyatı merak konusu oldu.

12 Nisan’da yapılacak Ripple XRP davası öncesinde dün akşam telekonferans yöntemiyle bir görüşme yapıldı ve kripto para dünyasının nabzının attığı duruşmada, SEC’e karşı ilk yasal zaferini elde etti. Yargıç Sarah Netburn, Bitcoin ve Ethereum ile ilgili belgelerin üretimini zorunlu kılma talebini kabul etti. Bu gelişme sonrasında Ripple XRP fiyatları gündem oldu.

1 XRP FİYATI KAÇ TL VE KAÇ DOLAR?

Saat 01.00 itibarı ile 1 Ripple fiyatı dolar bazında 0,8930’dan, TL bazında ise 7,5230’den işlem görüyor.

606d3e07214ed80aecc6aeb9RİPPLE NEDİR?

Ripple, 2012 yılında ortaya çıkmış bir ödeme ağı sistemi (RippleNet) ve kripto para değeridir (XRP). Ripple diğer birçok kripto para birimlerinin aksine merkezi olan bir kripto para birimidir. Blockchain sistemi üzerinde işlem görmesine rağmen işlem gören bütün defterler şirket tarafından yönetilmektedir. Ripple ile amaç büyük miktarlardaki varlık ve para transferlerinin hızlı, güvenilir ve ucuz bir şekilde, blockchain sistemi üzerinden yapılmasıdır.

Ripple şirketinin CEO’luğunu Brad Garlinghouse yürütmektedir ve dünyanın birçok yerinde ofisleri bulunmaktadır. Ripple şu anda kripto para değerleri arasında Bitcoin ve Ethereum’dan sonra üçüncü en çok piyasa değeri olan kripto paradır. Kurumsal bir merkeze sahip olması Ripple kripto para değerinin, ödeme sistemleri sağlayıcısı şirketlerin ve bankaların tercih ettiği bir kripto para ve transfer sistemi olmasını sağlamıştır.

İlginizi Çekebilir;  Dolar TL yeniden 17 TL üzerinde Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

RİPPLE İLE BİTCOİN ARASINDAKİ FARKLAR NELERDİR?

• Bitcoin sistemi herhangi bir merkeze bağlı değildir, Ripple ise bir şirket bünyesindedir ve denetlenmektedir.

 • Bitcoin transfer işlemlerinde her bir saniyede 4 işlem yapabilirken, Ripple’da bir saniyede 1500 işlem yapılabilmektedir. (Bu rakamlar zamanla değişebilir)

• Transfer işlemleri için kesilen komisyon ücretleri konusunda Ripple, Bitcoin’den çok daha uygun bir yöntemdir.

Bir yanıt yazın

] }