Perşembe, Nisan 25, 2024
Ekonomi

Nefes kredisi başvurusu 2023! Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıf Katılım Bankası KOBİ kredi başvurusu nasıl yapılır?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği Nefes Kredisi başvuruları bugünden itibaren başlıyor. İşletmeler sermaye ihtiyaçlarını kolay, hızlı, ödemesiz dönemli ve düşük maliyetli desteklerle finanse edebilecek. Paket kapsamında maksimum 200 bin liraya kadar kullandırılacak kredi işletmelerin maaş, kira, tedarik harcamaları başta olmak işletme giderleri karşılığı kullandırılacak. Böylece dağıtılan kaynak reel ekonomiye aktarılacak.

Nefes kredisi başvurusu için Ticaret ve Sanayi, Ticaret, Sanayi ve Deniz Ticaret odalarından birine veya Ticaret Borsasına kayıtlı olmak önem arz edecek. Normal şartlarda ciro kaybı durumuna göre tahsis edilmekte olan nefes kredisi için 01.01.2019 tarihinden sonra kurulmuş işletmeler için ciro kaybı koşulu aranmayacak. Başvuru tarihi itibariyle kendisinin ve grup firmalarının banka kayıtlarında iflas, iflas ertelemesi, fesih, konkordato kaydı olmayan, elde edilebilen son Risk Merkezi verilerine göre takipte kredisi bulunmayan müşteriler, KGF kefaletinden yararlanabilecek.

NEFES KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

2020 yıl sonu cirosu

0 – 1 Milyon TL arasında olan işletmeler 50.000,-TL’ye kadar

1 – 10 Milyon TL arasında olan işletmeler 200.000,-TL’ye kadar kredi kullanabilecek.

Nefes Kredi Paketi faiz oranı yıllık sabit %17,50 olarak uygulanacak.

Nefes Kredi Paketi 6 ay anapara ve faiz ödemesiz dönemli, toplam 18 ay vade ile sunulacak.

Nefes kredisi alabilmek için başvurular, bankalar üzerinden yapılacak.

Başvuru şartlarının detayları ve hangi bankalardan kredi kullanılabileceği detaylarına haberin devamından ulaşabilirsiniz.

Nefes Kredi Paketi Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda 10 bankanın katılımı, TOBB ve Kredi Garanti Fonu işbirliği ile hayata geçiriliyor. Buna göre, cirosu 10 milyon liranın altında olan ve 2020 cirosunda 2019’a göre yüzde 25 kayıp yaşayan firmalar bugünden itibaren üye oldukları oda ve borsalardan alacakları üyelik belgesiyle banka şubelerine başvurabilecek. Krediden faydalanmak isteyen işletmeler, üyelik belgesini oda-borsalara gitmeden, çevrim içi ortamda TOBB veya oda-borsaların sistemlerinden e-belge olarak da edinebilecek.

İlginizi Çekebilir;  Son dakika... Bakan Pakdemirli duyurdu! Fındık alım süresi uzatıldı

60b5f70f214ed810501e85e0NEFES KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI

Firmalar, üye oldukları oda ve borsalardan alacakları üyelik belgesiyle banka şubelerine başvurabilecek. Nefes Kredi Paketi, Hazine ve Maliye Bakanlığı öncülüğünde 10 bankanın katılımıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Kredi Garanti Fonu (KGF) iş birliğinde hayata geçiriliyor. Nefes Kredi Paketi ile yıllık cirosu 10 milyon liranın altında olan ve 2020 yılı cirosunda 2019’a göre yüzde 25 kayıp yaşayan, ticaret, deniz ticaret, sanayi, ticaret ve sanayi odaları veya ticaret borsasına kayıtlı üyelere işletme sermayesi finansman imkanı sağlanacak.

NEFES KREDİSİNE KATILAN BANKALAR

Bugünden itibaren başvuruların alınacağı söz konusu kredi paketine katılım sağlayacak bankalar ise TC Ziraat Bankası AŞ, Türkiye Vakıflar Bankası TAO, Türkiye Halk Bankası AŞ, Türkiye İş Bankası AŞ, T. Garanti Bankası AŞ, Yapı ve Kredi Bankası AŞ, Akbank T.A.Ş, Denizbank AŞ, Ziraat Katılım Bankası AŞ, Vakıf Katılım Bankası AŞ olarak belirlenmişti.

Bir yanıt yazın

] }