Salı, Nisan 23, 2024
BorsaEkonomiKervansaray

Kervansaray Bodrum Otel e Çöken Sezgin Baran Korkmaz İlahi Adeletle Karşı Karşıya mı Kalıyor?

Sezgin Baran Korkmaz, SBK Holding ve Mega Varlık Yönetimi şirketlerinin yapılanması ile zor durumda olan şirketleri ele geçirerek bugün ki servetine ulaşmış görünüyor. Bu zor durumdaki şirketlerin başında da Kervansaray Yatırım Holding geliyordu. Holdinge ait Kervansaray Bodrum Oteli Mega Varlık Yönetimi ile kıskaca alan ve sonrasında icradan satılması sırasında çevirdiği oyunlar ile değerinin çok altında ele geçiren Sezgin Baran Korkmaz, Kervansaray Bodrum Otelin yanına yaptırdığı Paramount Otel ile Türkiye nin gündemine bomba gibi düştü.

 

Kervansaray Bodrum Otele Çöktü Şimdi Onun Oteline mi Çöküyorlar

Sezgin Baran Korkmaz zor duruma düşen Kervansaray Holding in YKB Selim Sayılgan ı kıskaca alarak yardım bahanesiyle yıllar içinde borçlandırdıktan sonra gözünü diktiği Kervansaray yatırım holding in Bodrum Torba’daki Kervansaray Bodrum Resort & Hotel’i Bodrum icra dairesi satışa çıkarması sonrasında değerinin çok altında ele geçirmiş oldu. Sezgin Baran Korkmaz Kıskaca aldığı Holding yönetiminden Bodrum Oteli’ni 4 Ağustos 2015 tarihinde SBK Holding A.Ş. ye aylık 84,000 USD, yıllık 1,008,000 USD olmak üzere 10 yıllığına kiraya almış hiç bir ödeme yapmadığı gibi bu kira sözleşmesini ve Mega Varlık yönetimi şirketini kullanarak borçlarını satın aldığı holdingten oteli sıyırıp ele geçirmişti. Kervansaray yatırımcılarının olayın peşine düşmesi ve SPK ya durumu bildirmesi sonrası Mega Varlık Yönetiminin SPK nezdinde zor duruma düştüğünü gören SBK Holdinge bir miktar daha ödeme yaparak Oteli bedelinin çok altında ele geçirmeyi başarmıştı. SPK nın satışın iptali için açtığı dava dilekçesinde SBK holding ve Mega Varlık Yönetiminin şirketin içine ne kadar çok sızdığını açık şekilde ortaya koymaktaydı;

İlginizi Çekebilir;  Son dakika... Yeni Ticaret Bakanı Mehmet Muş'tan ilk açıklama

Yatrımcıların o zaman devlet kuruluşu olan SPK ile paylaştığı dilekçeler tüm pis ilişkileri aslında ortaya döküyordu ama o zaman sadece satışın iptali için spk dava açmıştı.  Kirli ilişkiler ve işin kalanıyla ilgilenen olmamış görünüyor. İşte dilekçenin görüntüsü;

Holding o zaman yaptığı açıklama ile  Mega Varlık  Yönetimi AŞ nin toplam alacağı olan 92.011.601,80 TL nin tasfiyesi ve ibrası mukabilinde daha önce icra yoluyla aynı şirkete 47.150.975,77 TL bedel ile satılan Bodrum Otelinin cebri icra ile satışına ilişkin açılan ihalenin feshi davasından feragat etmiş ve otelin elden gidişini en az zararla atlatmayı seçmişti. Oysa otelin o zamanki değeri 250 Milyon TL olarak gösterilmekteydi.

 

Kervansaray Oteli Ele Geçirdikten Sonra Yarımada Bu hale Geldi

 

Sezgin Baran Korkmaz ın Oteli Paramount Otel Nasıl yapıldı? Kaynağı nereden geldi? Hiçbiri bilinmiyor. Fakat Kervansaray Otelin ele geçirilmesinin şekli ile tahmin edilebilinir.

Sezgin Baran Korkmaz Amerika’da Neden Aranıyor?

ABD’de Utah Federal Savcılığı, mahkemeye başvurarak iş insanı Sezgin Baran Korkmaz’ın (SBK) Türkiye’deki varlıklarının ABD tarafından geri alınmasını talep etmişti. ‘Kingston Kardeşler’in ABD Hazinesini dolandırarak elde ettiği yarım milyar dolar civarındaki teşviklerin en az 134 milyon dolarının Türkiye’ye gönderildiği görülmüş, iki kardeş de mahkeme süresince haftalarca şahitlik yaparak suçlarını itiraf etmiş ve mahkum olmuşlardı.

Aynı duruşmalarda sanık olan ve Sezgin Baran Korkmaz ile Kingston Kardeşleri tanıştıran ve işbirliği yapan Lev Dermen de; suçlu bulunarak mahkum olmuştu. Asıl adı Levon Termendzyan olan Dermen’in SBK’nın Türkiye’deki finansörü olduğu iddia edilmişti.

İlginizi Çekebilir;  Hazine'den tahvil ihalesi Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Bu şekilde zora düşen şirketlere çöken bu oluşumun yaptıklarının en önemli operasyon Kervansaray Holdinge yapılan operasyon olarak görülüyor.

Mega Varlık A.Ş. kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olan Jacob Ortell Kingston, 20.06.2014-03.07.2015 tarihleri arasında Blane Teknoloji Sistemleri San.ve Tic.A.Ş.nin  %99,60 hissesine sahiptir. Jacob Ortell Kingston aynı zamanda SBK Holding A.Ş.’nin de eski yönetim kurulu başkan yardımcısıdır. SBK Holding A.Ş. paylarının sahibi olan Sezgin Baran Korkmaz, basına verdiği demeçlerde, Amerika Birleşik Devletleri’nin Utah Eyaletinde yerleşik Kingston Ailesi ve Washakie Holding LLC bünyesinde bulunan şirketler grubunun 2013 yılından bu yana SBK Holding ile birlikte çalıştığına yönelik açıklamalarda bulunmuştur.

Tüm bu ilişkiler ve bağlantılı şahısların aynı anda bütün şirketlerde birden görev alması veya pay sahibi olması; Selim Sayılgan, Sezgin Baran Korkmaz, SBK Holding A.Ş., Blane Teknoloji Sistemleri San.ve Tic.A.Ş., ve  Jacob Ortell Kingston arasında organik bir bağ ve ortaklık olduğunu göstermektedir.

Sermaye Piyasası Kurulu birbiriyle ilişkili bu şirketler ve şahıslar hakkında yaptığı incelemelerde; Mega Varlık kurucusunun Jacob Ortell Kingston olması ve Jacob Ortell Kingston’un 20.06.2014-23.11.2016 tarihleri arasında Blane Teknoloji’nin paylarının %99 una sahip olması huşuları birlikte değerlendirildiğinde, Mega Varlık, Blane Teknoloji ve SBK Holding’in birlikte hareket ettiği konusunda kuvvetli şüpheler olduğu dile getirilmiştir.

 

AMAÇ ZOR DURUMA DÜŞEN YERLİ ŞİRKETLERİ YABANCI ŞİRKETLERE PEŞKEŞ ÇEKMEK Mİ?

SBK Holding ve  organik bağı olan Mega Varlık Yönetim A.Ş. arkasındaki yabancı sermayenin gücü ile zor durumda olup toparlanmaya çalışan  yerli şirketlerimize son darbeyi indirerek  batmalarına sebebiyet vermekte ve öz kaynakları ile taşınmazlarını çok ucuza ellerine geçirmektedir. Bu yöntemle yerli sanayici ve turizmcilerimizin elinde bulunan bir çok fabrika, tesis ve otel şimdiden Mega Varlık Yönetim A.Ş. vasıtasıyla yabancıların eline geçmesi gerçekleşmiş oldu.

İlginizi Çekebilir;  Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kimdir? İşte Nurettin Nebati hakkında bilgiler...

 

 

Amerika da ki Ermeni Lobisi SBK Holding İle Türkiye de Pozisyon Almıştı

SBK holding in asıl sahipleri ve ilişkilerini ortaya koyan bu bilgilendirme yazısı internete düşmüş fakat sonradan kaldırılmıştı. Burada özellikle YKB olarak görünen Ermeni asıllı Amerikalı iş adamı Levon TERMENDZHYAN ismi dikkat çekiyor.

Kervansaray Yatırım Holding Bodrum Oteli Geri Alabilecek mi?

Sezgin Baran Korkmaz zor duruma düşen Kervansaray Holding in YKB Selim Sayılgan ı kıskaca alarak yardım bahanesiyle yıllar içinde borçlandırdıktan sonra gözünü diktiği Kervansaray yatırım holding in Bodrum Torba’daki Kervansaray Bodrum Resort & Hotel’i ele geçirmiş oldu. Şimdi Kervansaray Yatırım Holdingin atacağı adımlar merakla bekleniyor. Ortaya çıkan kirli ilişkiler ve Sezgin Baran Korkmaz ın bütün foyasının ortaya çıkmış olması “Kervansaray Yatırım Holdingin işine yarayabilir mi ve gerekli adımlar atılırsa Otel tekrar Holdinge geri dönebilir mi?” sorusunun cevabı merakla bekleniyor.

 

Finanstürk Özel Haberidir. Kaynak Gösterilmeden kullanılamaz.

Bir yanıt yazın

Sıkça Sorulan Sorular

Kervan Kısa vade durumu için yukarıdaki 4 saatlik grafiği inceleyiniz.

Kervan uzun vade için hissenin yukarıdaki haftalık grafiğinde direnci kırmasını takip edin.

Kervan durumu için yukarıdaki saatlik grafiğinde destek noktasını takip edin.

Kervan için hissenin yukarıdaki günlük grafiğinde kanalı takip edin.

Kervan için hissenin yukarıdaki aylık grafiğinde direnci takip edin.