Cumartesi, Nisan 20, 2024
Ekonomi

Hibe desteği ödeme tarihi 2023| Esnafa hibe desteği ödemeleri başladı mı, ne zaman yatacak?

Hibe desteği olarak duyurulan esnafa 3 bin ve 5 bin TL’lik destek miktarı, ne zaman hesaplara yatacağı ile gündemde yer alıyor. Esnafa hibe desteği için başvurular 2 hafta daha devam edecek. 30 Mayıs-23 Haziran döneminde tüm vatandaşlar başvuruda bulunabilecek. Başvuruya ilişkin tüm süreçler “turkiye.gov.tr” adresi üzerinden e-Devlet Kapısı aracılığıyla yürütülecek. İşte, Ticaret Bakanlığı tarafından e-Devlet üzerinden başvuruda bulunan kişilerin değerlendirildikten sonra hesaplarına yatırılacak olan hibe desteği ödemesi ile ilgili son bilgiler..

HİBE DESTEĞİ ÖDEME TARİHİ 2021 BELLİ OLDU MU?

Esnafa hibe desteği ödemesi, başvuruların tamamlanacağı 23 Haziran tarihinden itibaren hakedişleri gerçekleşen esnafların IBAN hesap numaralarına yatırılması ve belirtilen miktarın 1 Temmuz itibariyle tüm esnafların hesabında yer alması bekleniyor. NACE kodlarına göre başvuranlara 3 bin ve 5 bin TL olmak üzere iki farklı tutar hesaplara yatırılacak. 

HİBE DESTEĞİNDEN KİM NE KADAR ÖDEME ALACAK?

1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkara iki ayrı grup halinde 4 milyar 622 milyon liralık destek verilecek. Birinci grupta kahvehane, kafe, çay bahçesi gibi yerler ile okul ve personel servisleri, düğün salonları, öğrenci yurtları, kantinler, kırtasiyeler, internet kafeler, hamamlar, lunaparklar gibi işletmeler yer almaktadır. Sayıları toplamda 235 bine ulaşan bu işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemesi yapılacak.

İkinci grupta bakım, onarım, tamirat, kaporta işleri ile uğraşanlar, seyyar satıcılar, sıhhi tesisatçılar, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, kuru temizlemeciler, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcılar, çilingirler, bakırcılar, kalaycılar, ayakkabıcılar, konfeksiyoncular, tuhafiyeciler, zücaciyeler, kurs işletmecileri yer almakta.

İlginizi Çekebilir;  Yarın BİM aktüel kataloğu 16 Şubat 2023 Salı ürünleri neler? BİM kataloğu bu hafta 2 sayfa!

İkinci gruba daha önceki destek ödemelerinden yararlanan lokantalar, pastaneler, dondurmacılar, terziler, berberler, taksici, minibüsçü, otobüsçü ve pazarcıların da dahil olacak. Toplamda 1 milyon 150 bini aşkın işletmeyi kapsayan bu gruptaki vatandaşlarımıza bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi yapılacak.

Hibe desteği başvurusu nasıl yapılır e-Devlet

Bir yanıt yazın

] }