Cuma, Mart 29, 2024
Aracı Kurum Raporları

ABD enflasyon verileri sonrası piyasalar belirsizlikte

ABD’de dün açıklanan enflasyon rakamı mayıs ayından sonra haziran ayında da beklentilerin üzerinde seyretti. Güçlü gelen enflasyon sonrasında risk iştahı bir miktar zayıflama kaydederken, Fed’in söylemleri gündemdeki önemini koruyor. Bugün yurt içinde TCMB’nin faiz kararı yakından takip edilecek olup, piyasadaki konsensüs beklentiler ve Gedik Yatırım olarak bizim tahminimiz faiz oranlarında değişikliğe gidilmemesi yönünde şekilleniyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

14:00 Türkiye – TCMB Faiz Kararı Önem: Yüksek

15:30 ABD – ÜFE/Çekirdek ÜFE Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Yeni haftada yükseliş eğiliminin izlendiği küresel hisse piyasalarında ABD’de açıklanan enflasyon rakamı sonrasında satışların yaşandığı ve risk iştahının belirli ölçüde zayıfladığı görüldü. BIST-100 Endeksi de dün günü %0,75’lik kayıpla 1.346,84 puandan tamamladı. Bugün TCMB’nin faiz kararı ve vereceği mesajlar TL varlıkların seyri üzerinde belirleyici olacaktır. ABD borsaları günü düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,59 – 8,60 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,62’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Önceki gün 200 günlük üsssel ortalamasının altına sarkan endekste dün de yurtdışı piyasaların da etkisi ile satıcılı bir görünüm vardı. Endeks 200 günlük üssel ortalamanın altında takip ettiğimiz ilk destek olan 1.350’nin altına sarkarak, 1.347’den kapandı. Bugün endekste gün içinde 1.350’nin üzerine çıkılması tepki alımlarını destekleyecektir. Bu durumda 200 günlük üssel ortalamanın bulunduğu 1.373 civarı yeniden test edilmek istenebilir. Endeks bugün tepki vermekte zorlanır ve 1.350 altında özellikle de dünkü dip seviyelerin altında kalmaya devam edecek olursa ilk etapta 1.310 civarına kadar bir gerilemenin önü açılmış olur. Devamında ise endeksin mart ayında gördüğü dip seviyeler yeniden gündeme gelebilir.

İlginizi Çekebilir;  VİOP'ta endeks kontratı güne düşüşle başladı Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

 

Bir yanıt yazın

] }