Perşembe, Mart 28, 2024
Aracı Kurum Raporları

Ekonomilerde toparlanma eğilimi sürüyor

Küresel çapta açıklanan ekonomik veriler genel olarak güçlü seyrederken, ekonomilerde gözlenen toparlanma eğilimi devam ediyor. Önümüzdeki süreçte ekonomik veri akışları ve merkez bankalarının söylemleri piyasalar üzerinde etkisini sürdürecektir. Aynı zamanda artan vaka sayıları ve salgın kaynaklı endişeler aşağı yönlü risk unsuru olarak gündemdeki yerini korumaktadır. Bugün yurt içinde ve küresel çapta imalat PMI rakamları takip edilecektir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler 

10:00 Türkiye – İmalat PMI Önem: Yüksek 

17:00 ABD – ISM İmalat PMI Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Fed toplantısı sonrasında güç kazanan küresel risk iştahı haftanın son işlem gününde salgın kaynaklı endişelerle bir miktar zayıflama kaydederken, hisse piyasalarında da hafif satıcılı bir görünüm etkili oldu. Perşembe günü güçlü bir yükselişin kaydedildiği BIST-100 Endeksi yurt dışındaki zayıflamaya rağmen cuma gününü %0,09’luk sınırlı bir yükselişle 1.392,91 puandan tamamladı. ABD borsaları günü düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,41 – 8,43 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,46’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Perşembe günü endekste 1.375’teki direncin aşılması ile ana düşüş trendi ve 200 günlük basit ortalamanın da bulunduğu 1.400 – 1.410 aralığını gündeme geldi. Yurt dışında zayıflamanın yaşandığı cuma günü ise günün son bölümünde gelen alımlarla endeks haftayı 1.390’ın hemen üzerinde tamamladı. 1.375 üzerindeki kapanışlar 1.400 – 1.410 üzerini hedef haline getirmiş olsa da bu bölgeye yakın yerlerin yeni maliyet oluşumu için risk oluşturduğu kanaatindeyiz. Yükselişlerin güç kazanabilmesi için 1.410 seviyesi üzerinde kapanışlara ihtiyaç bulunmaktadır. Aşağıda ise 200 günlük üssel ortalamanın da bulunduğu 1.370 – 1.375 aralığı en güçlü destek konumunda. Herhangi bir sebeple bu bölgenin altına sarkılması teknik baskının yeniden şiddetlenmesine neden olabilir.

İlginizi Çekebilir;  Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

 

Bir yanıt yazın

] }