Cuma, Nisan 19, 2024
Borsa

Gen İlaç hisseleri işlem görmeye tavandan başladı

Borsa İstanbul’da gong Gen İlaç ve Sağlık Ürünleri için çaldı. 

Gen İlaç ve Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (Şirket) 68.750.000 TL nominal değerli paylarının halka arzı tamamlanmasının ardından şirket sermayesini temsil eden 300.000.000 TL nominal değerli payları kota alınmıştı. Şirket payları bugünden itibaren Yıldız Pazar’da GENIL. E koduyla işlem görüyor.

Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun törende yaptığı konuşmada, “Gen İlacın bugün işlem görmeye başlaması nedeniyle düzenlediğimiz halka arz törenine, Borsamıza hoş geldiniz.

Öncelikle Borsa İstanbul olarak, karşı karşıya olduğumuz orman yangını nedeniyle, canla başla mücadele eden tüm ekiplerimizin ve halkımızın yanlarında olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralananlara acil şifalar diliyorum. Gen İlaç, kalifiye ürün ve kaliteli hizmet anlayışıyla, ilaç sektöründe hepimize gurur veriyor. Salgın döneminde bir kez daha anlaşıldıki, stratejik öneme sahip bu sektörde, Gen İlaç gibi şirketlerimizin atılımları ülkemizi daha da ileriye taşımaya devam edecektir. Doğal olarak, Gen ilacın, sektöründeki yeri ve önemi, faaliyetlerindeki bu başarısı, halka arzın da başarısına yansımış durumdadır. Yaklaşık 738 milyon TL’lik halka arz tutarı ile ve 49 bin yatırımcıya gerçekleştirdiği satış ile başarılı bir halka arz gerçekleştirmiştir. Bu halka arzımızla ilgili üç hususu ayrıca vurgulamak istiyorum. Halka arza çok yüksek bir talep gelmiştir, toplamda 6 katı aşan talep gelmiştir. Bireysel yatırımcıdan 8 kat talep gelmesi, bu yüksek ilginin ayrı bir göstergesidir. Yurtiçi kurumsal yatırımcıya %38’lik satış yapılmıştır. Daha da önemlisi, yurtdışı kurumsal yatırımcıya %25’lik satış yapılmıştır. Demek istiyorumki, doğru şirketi, doğru zamanda, doğru fiyattan halka arz edince yabancı kurumsal yatırımcı da, yerli kurumsal yatırımcı da yüksek talep  österiyor. Buradan aslında şu noktaya gelmek istiyorum. Bu yüksek talep, yabancı ve kurumsal ilgisi, aslında, ülkemize, ekonomimize, sermaye piyasalarımıza ve borsamıza olan güveni göstermektedir. Bu başarılı halka arzdan dolayı, Şirketimizin değerli yneticilerine ve çalışanlarına, aracı kurumumuzun kıymetli yöneticilerine ve çalışanlarına, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Gen İlaç’a Borsamız ailesine hoş geldiniz diyorum, sermaye piyasamıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

İlginizi Çekebilir;  Pengd Hisse Net Yorum 2023, Penguen Hisse Senedi Fiyat 3 TL Üstü, Pengd Hisse Grafik

 

 

Bir yanıt yazın

] }