Salı, Nisan 23, 2024
Aracı Kurum Raporları

Küresel borsalarda dalgalı seyir piyasaları baskılıyor

Küresel hisse senedi endekslerinde, teknoloji şirketleri öncülüğünde devam eden dalgalı seyrin geçtiğimiz hafta da piyasaları domine ettiği gözlenmiştir. ABD’de enflasyon oranlarının ve ekonomik büyümenin tepe noktalarına ulaştığı düşüncesi, tahvil faizleri üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturmaktadır. Ayrıca, Fed Başkanı Powell’ın da enflasyondaki yükselişi geçici olarak nitelendirmesi; tahvil faizlerindeki aşağı yönlü hareketi hızlandırmaktadır.

Geçtiğimiz hafta takip edilen ekonomik verilerde, ABD’de Pazartesi günü açıklanan yeni konut satışları ve Salı günü açıklanan dayanıklı mal siparişleri verileri zayıf bir tablo çizdi. Perşembe günü açıklanan öncü büyüme rakamları da beklentileri karşılayamadı. Avrupa tarafında, Pazartesi günü açıklanan Almanya Ifo Beklenti Endeksi beklentilerin altında kalırken, Perşembe günü açıklanan öncü tüketici enflasyonu verisi ise beklentilerin üzerinde açıklandı. 

Bu haftaya yönelik ekonomik takvim incelendiğinde ise, ABD tarafında Pazartesi günü ISM imalat PMI verisi, Salı günü fabrika siparişleri rakamı, Çarşamba günü hizmet PMI verisi ve Cuma günü tarım dışı istihdam rakamları takip edilecektir. Avrupa tarafında, Çarşamba günü Almanya ve Euro Bölgesi’nde hizmet PMI rakamları, Perşembe günü Almanya’ya ait fabrika siparişleri ve Cuma günü ise Almanya’da sanayi üretim verileri yakından izlenecektir.

Raporun tamamı için tıklayınız…

 

İlginizi Çekebilir;  Seans içerisindeki dalgalanmalara dikkat!

Bir yanıt yazın

] }