Cuma, Mart 29, 2024
Aracı Kurum Raporları

Küresel piyasalarda risk iştahı yüksek

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 22.898 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 91 kişi olarak açıklandı.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, aralarında Yunanistan, İrlanda, Libya ve İran’ın da bulunduğu 16 ülke ve adayı, Kovid – 19 salgını nedeniyle “tüm seyahatlerden kaçının” tavsiyesinin verildiği “yüksek riskli ülkeler” listesine dahil etti.

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Waller: Enflasyonda yukarı yönlü riskler var . Enflasyonda ekim-kasım aylarında soğuma bekliyoruz. Varlık alımlarının azaltılması konusunda Eylül’de açıklama gelebilir. Delta varyantının ABD üzerinde doğrudan etkisinin çok fazla olacağını düşünmüyorum.

ABD Hazine Bakanlığı, borç limitinin geçerlilik süresinin dolmasıyla ülkenin temerrüde düşmemesi için bazı borçlanma faaliyetlerini askıya aldı.

IMF Guvernörler Kurulu, Kovid – 19 salgınıyla mücadelede küresel likiditeyi artırmak amacıyla 650 milyar dolarlık özel çekme hakkı olarak adlandırılan rezerv para biriminin tahsisini onayladı.

İsrail Savunma Bakanı Gantz, Tahran yönetiminin bölgede “saldırganlığını artırdığını” öne sürerek, “İran’a karşı hemen harekete geçmeliyiz” dedi.

ABD Hazine Bakanlığı, üçüncü çeyreğe ilişkin borçlanma tahminini 821 milyar dolardan 673 milyar dolara düşürdü

Japonya Maliye Bakanı Taro Aso, coronavirüs salgınında durumun öngörülemez olmasına karşın şu anda bir ek bütçe hazırlamayı düşünmediklerini söyledi .

2020 Tokyo Olimpiyatlarında A Milli Kadın Voleybol takımı çeyrek finale yükselirken, güreş branşında Yasemin Adar ve Rıza Kayaalp bronz madalya kazandı.

Ne Olacak?

İçeride Temmuz ayı enflasyon verisi açıklanacak.

Euro Bölgesi’nde ÜFE, ABD’de ise API Ham Petrol Stokları açıklanacak.

İlginizi Çekebilir;  Günün önemli şirket haberleri 18/01/2023 Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Küresel piyasalar bu haftaya risk iştahı yüksek başladı. ABD – Çin geriliminin azalması, ABD’deki bilançoların beklentilerin üstünde gelmesi piyasalara pozitif yansıdı.

Cuma günü küresel piyasaların aksine hafif alıcılı seyirde tamamlayan BİST100 endeksi haftanın ilk gününe de pozitif başladı. Yurtiçi piyasalar küresel piyasalara paralel seyrederken, Cuma günü yurtdışından pozitif ayrışan BİST100 endeksi yükselişini dün de devam ettirdi.

Banka paylarına para girişi devam etti. Haziran ayındaki sert yükselişlerin ardından Temmuz ayının ilk 3 haftasını yatay seviyede geçiren Dolar / TL, Temmuz ayının son haftasındaki geri çekilme 8,34 seviyesine kadar sürdü. Dolar / TL’deki geri çekilme, TL mevduatlarına tanınan stopaj avantajlarının Eylül sonuna kadar uzatılması ile devam etti. TL’nin değer kazanması ve Türkiye İmalat PMI’ın eşik değer olan 50’nin üzerinde gelmesi sonrası BİST100 endeksindeki pozitifliği artırdı. Endeks günü pozitif tamamladı. 60 g HO’nun üstünde hareket eden endeks trend dönüşü sinyali veriyor. Kısa vadede 1.430 hedef olarak karşımıza çıkıyor.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, Pazartesi günü 1.515 – 1.533 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.519 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 9.393 artarak 558.212 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.507 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 1.540’ın üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.580 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.502 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.532 ve 1,540 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.513 ve 1.502 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

İlginizi Çekebilir;  Borsa günü düşüşle tamamladı

 

Bir yanıt yazın

] }