Cumartesi, Nisan 20, 2024
Ekonomi

3600 ek gösterge verilecek mi, son durum ne? 3600 ek gösterge ne zaman, kimlere verilecek?

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin gözü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamalarındaydı. Bakan Bilgin bugün ek göstergeye ilişkin yeni değerlendirmelerde de bulundu. İşte detaylar…

3600 EK GÖSTERGE VERİLECEK Mİ, NE ZAMAN, KİMLERE VERİLECEK?

Ek gösterge öğretmen, polis, hemşire, doktor, din görevlileri gibi birçok memuru kapsayacak. Yasalaşması durumunda verileceği tarih ve diğer detaylar da ortaya çıkmış olacak. 

Konuya ilişkin son dakika açıklaması yapan Bakan Bilgin 3600 ek gösterge çalışmalarının sözleşme içerisinde devam edeceğini ve bu konunun kanun gerektirdiğini belirtti.

Bakan Bilgin açıklamasında “3600 Ek Gösterge meselesi bu sözleşme döneminde tamamlanacaktır. Biliyorsunuz bu kanun gerektiriyor, biz çalışmamızı yaptıktan sonra TBMM’nin inisiyatifindedir o, kanun çıkarılması gerekiyor. Ama biz çalışmayı yapacağız ve bunu Bakanlık olarak taşıyacağız, onu belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

 
Son dakika: Bakan Bilgin’den flaş ek gösterge açıklaması

3600 EK GÖSTERGE SON DURUM NE?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında “Değerlendirdiğimizde birkaç hususta düğümlendiğini görüyoruz meselenin. Bu sadece ücret artışı değildir, bunlardan çok önemlilerden bir tanesi de 3600 meselesidir. Biz konfederasyonlarımızın verdiği bu teklife karşı 3600 meselesinin bu sözleşme sürecinin içerisinde çözülmesi gerektiği görüşünü benimsiyoruz. Bu teklifi kabul ediyoruz ve bunu çok önemli buluyoruz. Çünkü bu teklifle ilgili de daha önce sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamalar var. Bu çerçevede devlet bu sorunu çözme konusunda süreç içerisinde gerekli çalışmaları yapacak, yapması gerekir.” ifadelerini kullandı.

3600 EK GÖSTERGE NEDİR?

İlginizi Çekebilir;  Bakan Bilgin'den '3600 ek gösterge' açıklaması

Memurların emekli olduklarında alacakları emekli aylıkları ile emekli olurken alacakları emeklilik tazminatının hesaplanmasında çeşitli göstergeler kullanılıyor. Bu göstergeler ise hesaplamayı dolayısıyla da maaşı ve tazminatı otomatik olarak etkiliyor. Ek göstergenin 2200’lerden 3600’lere çıkması durumunda sadece emeklilik tazminatında 20 bin liraya yakın bir artış bekleniyor.

Ek gösterge maaşı ek gösterge puanının aylık katsayısı olarak belirleniyor. Bu nedenle memurların talepleri 3600 ek gösterge yönünde. Konu hakkında uzlaşı sağlanması halinde milyonlarca memuru yakından ilgilendiren bir gelişme yaşanmış olacak.

 

Bir yanıt yazın

] }