Çarşamba, Mart 27, 2024
Aracı Kurum Raporları

ABD kaynaklı verilerden sonra oynaklık artabilir

Gündemdeki salgın ve enflasyon kaynaklı endişeler ile merkez bankalarının son dönemde daha şahin bir tavır ortaya koyması küresel risk iştahı üzerinde baskı oluşturan temel gelişmeler olarak izleniyor. Cuma günü beklentilerin üzerinde gelen ÜFE verisi sonrasında bugün ABD’de açıklanacak TÜFE rakamı piyasaların yakın takibinde yer alacaktır. Fiyatlamalar ve risk iştahı üzerinde belirleyici olacak enflasyon verisi sonrasında küresel çapta volatilite artış kaydedebilir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler 

15:30 ABD – TÜFE/Çekirdek TÜFE Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Geçen hafta satış baskısının artış kaydettiği küresel hisse piyasalarında yeni haftada toparlanma çabası etkili olurken, risk başlıkları gündemdeki yerini korumaktadır. Toparlanma çabasının takip edildiği ve dalgalı bir seyrin izlendiği BIST-100 Endeksi kapanışa doğru gün içi kazançlarını geri vererek günü %0,03’lük oldukça sınırlı bir kayıpla 1.438,28 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,43 – 8,44 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,43’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Haftanın ilk günü görece sakin ama yurtdışından negatif ayrışan BIST 100’de, gün içi geri çekilmelerde 1.430 üzerinde tutunulması tek olumlu taraftı. Bugün de izleyeceğimiz en kritik seviye burası olacak. Herhangi bir sebeple buranın altına sarkılacak olur ise dün de bahsettiğimiz gibi aşağıda 1.414 ve devamında 1.396’ya kadar yeni bir satış dalgası görülebilir. Orta vade için izleyeceğimiz en önemli destek 1.396 olacaktır. Buranın altına sarkılması teknik görürümün daha da bozulmasına neden olacaktır. Endekste 1.450 aşılabilecek olur ise görünüm kısmen pozitife dönerek 1.463’e kadar yeni bir yükseliş yaşanabilir. Yukarıda 1.480 öncesinde izleyeceğimiz en güçlü direnç burası olacaktır.

İlginizi Çekebilir;  Hisse senetlerinde sektörel seçimler öne çıkıyor

 

Bir yanıt yazın

] }