Salı, Nisan 23, 2024
Ekonomi

Bitcoin gerilemeye devam ediyor! Bitcoin neden düşüyor, düşüş sebebi? 21 Eylül 2023 Bitcoin fiyatı ne, kaç dolar?

Geçtiğimiz haftayı sakin bir şekilde geçiren kripto para piyasası Bitcoin’de sert dalgalanmanın nedeni merak ediliyor. Haftaya düşüşle başlayan Bitcoin yüzde 7 değer kaybederek 45.000 doların altını görürken, Ethereum’daki düşüş yüzde 9’u aştı. Kripto para piyasalarındaki düşüş 2. gününde. Dün yüzde 6.1 değer kaybeden kripto para piyasası bugün de yüzde 6.6 daha düştü. Böylece iki günde toplam değer kaybı yüzde 12’yi aştı. 

BİTCOİN’DE SERT DÜŞÜŞÜN NEDENİ NE?

Bitcoin sakin geçen bir hafta sonunun ardından dün sabaha karşı sert düştü. Dünyanın en büyük kripto parası Bitcoin’in düşüşünde doların güçlenmesi ve Çinli Evergrande şirketine yönelik endişeler etkili oldu.

Evergrande nedir, ne demek?

BUGÜN BİTCOİN NE KADAR, KAÇ DOLAR?

Bitcoin aslında 48.000 dolar civarında sakin bir hafta sonu geçirmişti. Bitcoin bu sabah itibarıyla son 24 saatte yüzde 7 düşüşle 44.720 dolara kadar geriledi. Bitcoin bugün saat 08:20 itibarıyla 42 bin 117 Dolar seviyesinden işlem görüyor.

 

Ethereum da tıpkı BTC gibi piyasa ortalamasının üzerinde değer kaybetti. ETH’nin fiyatı 2 bin 974 dolara düştü. ETH uzun bir süre sonra 3 bin doların altını gördü. 

Dün 1 doların altını göre Ripple’da da düşüş sürüyor. XRP’nin değer kaybı yüzde 5.6 oldu. XRP’nin son fiyatı ise 93 cent civarında. 

Kripto para piyasalarının en çok konuşulan para birimlerinden Dogecoin de düştü. DOGE’un fiyatı yüde 7.5 azalarak 20 cent oldu. 

İlginizi Çekebilir;  Finans - İstanbul'da kuyumculardan uygulama: Gerçek fiyat görülecek Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Bir yanıt yazın

] }