Perşembe, Nisan 25, 2024
Ekonomi

FED faiz kararı bugün saat kaçta açıklanacak? FED eylül ayı faiz kararı 22 Eylül 2023

Tarihlerin 22 Eylül’ü göstermesiyle birlikte küresel piyasaları etkileyecek olan FED faiz kararı ile ilgili son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. ABD Merkez Bankası toplantı sonucunda faiz kararının ne olacağı ekonomistler tarafından merak ediliyor. Geçtiğimiz haftadan bu yana merakla beklenen politika faizinde son sözü FED başkanı Jerome Powell söyleyecek. Ekonomik tahminlere ilişkin verilerin açıklanacağı toplantıda FED faiz kararı belli olacak.

FED FAİZ KARARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

FED toplantısı tarihleri, 21-22 Eylül, 2-3 Kasım ve 14-15 Aralık 2021 olacak. Toplantı sonrası alınan karar kamuoyuna duyurulacak. Eylül ayı FED faiz kararı bugün FED başkanı Powell tarafından saat 21.00’da açıklama yapması bekleniyor.

614ac89e214ed820f40905f0

FED FAİZ KARARI NE OLUR?

Bugün milyonlar ABD Merkez Bankası toplantısı ile FED faiz kararı açıklamasına çevrildi. ABD Merkez Bankası (FED), Temmuz ayında beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bırakmıştı. Ağustos ayında ise FED toplantısı yapılmadı. Ekonomistlerin beklentilerine göre Eylül ayında da faizin sabit tutulacak. ABD Merkez Bankası’nın (FED) bu haftaki toplantısında “varlık alım azaltımına (tapering)” ilişkin ip uçları vermesi beklenirken faiz artırımından da uzak durması bekleniyor. ‘Doların patronu ABD Merkez Bankası’ndan gelecek olan politika hamleleri para ve emtia piyasaları tarafından hayati önem taşıyor.

İlginizi Çekebilir;  Borsa, dolar ve euro'da son durum ne? (09.03.2023Piyasa rakamları)

Bir yanıt yazın

] }