Perşembe, Nisan 25, 2024
Ekonomi

Küresel risk iştahı zayıflama eğiliminde

Salgın ve erken sıkılaşma endişeleri bir süredir risk iştahı üzerinde baskı oluştururken, yeni haftada Evergrande borç sorunu ve Çin’deki gayrimenkul piyasasına yönelik endişeler risk iştahındaki zayıflamanın devam etmesine neden oldu. Bu hafta Evergrande şirketinin perşembe günkü kupon ödemeleri ile küresel çapta ve yurt içinde merkez bankası toplantıları yakından izlenecek olup, risk iştahı ve fiyatlamalar üzerinde belirleyici olacaktır.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler 

15:30 ABD – İnşaat İzinleri Önem: Yüksek

15:30 ABD – Konut Başlangıçları Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Gündemdeki mevcut endişeler son haftalarda küresel hisse piyasalarında satıcılı bir seyre neden olurken, Evergrande borç endişeleri ve şirketin yaşadığı likidite sıkıntısının yayılabileceğine ilişkin korkular dün hisse piyasalarında sert satışlara neden oldu. BIST-100 Endeksi dün günü %1,94 oranında sert bir kayıpla 1.391,91 puandan tamamladı. ABD borsaları günü %2’lere yaklaşan düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,66 – 8,68 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 8,65’li seviyelerden işlem görmekte. Bu görünüm altında BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün BIST 100’de bir süredir işaret ettiğimiz %61,8 düzeltmesinin bulunduğu 1.396 seviyesinin altına sarkılmasıyla birlikte teknik satışlar hız kazandı ve gün içinde en düşük 1.386 test edildi. Bugün dünkü satışların ardından, yurtdışı piyasaların da etkisi ile güne bir miktar tepki ile başlansa da endekste 1.425 geçilemediği sürece yükselişlerin piyasa tarafından yeni satış fırsatı olarak değerlendirilmesi olası. Bu nedenle 1.425 geçilemediği sürece yükselişlere karşı temkinli yaklaşmak faydalı olabilir. 1.425 öncesinde ise gün içinde ara direnç olarak 1.410 takip edilebilir. Aşağıda ise dün görülen dip seviye olan 1.386 yeni referans noktamız olacak. Buranın altında 27 Temmuz’da yükselişin başladığı 1.340 civarı ilk hedef olacaktır.

İlginizi Çekebilir;  Küresel borsalar 2023 ’te yüzde 12 yükselebilir Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

 Küresel piyasalarda ‘Evergrande’ şoku!

Bir yanıt yazın

] }