Cumartesi, Nisan 20, 2024
Ekonomi

Amerika SBK’dan 130 milyon doları istiyor

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden’ın 14 Haziran NATO Zirvesi sırasında yapacağı ilk yüz yüze görüşmede bir süredir masada olan önemli konuların gündeme gelmesi bekleniyor. Türkiye’nin Rusya’dan teslim aldığı Rus savunma füzesi S400’lerin, Amerika’da açılan Halk Bankası ve ismi kara para ile anılan SBK Holding dosyasının masada olacağı belirtiliyor. Serpil Yılmız bugün Sözcü’deki köşesinden “ABD Hazinesi, Türkiye’de kurulu SBK Holding ve Mega Varlık Yönetim şirketleri üzerinden ülkeden kaçırılan 130 milyon doları istiyor” diye yazdı.

KINGSTON KARDEŞLER
Borajet’i satın alan SBK Holding USA ve Mega Varlık Yönetim şirketinin, Amerikan Hazinesi’ni dolandırmaktan suçlu bulunan Jacob ve Isaiah Kingston kardeşler ile Lev Aslan Dermen (Levon Termendzhyan) ile yolları çok yerde kesişiyor. ABD; SBK Holding USA yöneticisi Dermen ve Mega Varlık Yönetim şirketi kurucularından Jacop Kingston’un Türkiye’de SBK Holding’e yaklaşık 130 milyon dolar aktardığını ileri sürüyor.

Serpil Yılmaz iş dünyası, Galatasaray ve borsa çevrelerini ilgilendiren önemli bir konuda şu tespitleri yapıyor: “Karşımıza suç örgütü lideri Sedat Peker çıkıyor ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Korkmaz’a şirketini satın aldığı bir işadamını işaret ederek “Ondan 45 milyon dolar alacağını isteme, üstünü çiz” diye sesleniyor. Sözü edilen işadamının merhum işadamı Vehbi Koç’un damadı, Kıraça Holding Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç olduğu yazılıp, çizildi; kimse de inkar etmedi.

İNAN KIRAÇ BARAN KORKMAZ’IN YALI KOMŞUSU
Nitekim Korkmaz, yalı komşusu Rahmi Koç’un vasıtasıyla Kıraça Holding Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç ile tanıştı. SBK, Kıraç’ın Koç Holding’in eski Dış Ticaret Müdürü Claude Nahum ve eski Tofaş Genel Müdürü Jan Nahum kardeşlerle İsviçre’de ortak olduğu Hexagon Mühendislik’in ana hissedarı oldu.

İlginizi Çekebilir;  Royal Hisse Net Yorumlar 2023, DOMOTEX Türkiye Fuarında Yer Alıyor Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Planda SBK; Kıraça Holding şirketlerinden Karsan Otomotiv’de payı olan tasarım firması Hexagon’daki ortaklığa yatırım yapacak ve elektrikli otomobil üreteceklerdi. Ortaklar anlaşamadı, fabrika işi yatmakla kalmadı; hesaplar karıştı. İnan Kıraç’ın bu çıkmazdan kurtulmak için Ankara’dan (Cumhurbaşkanlığı) destek istediği ileri sürüldü.

Bir yanıt yazın

] }