Cumartesi, Nisan 20, 2024
Ekonomi

Beştepe’de ihracat toplantısı

Koronavirüs salgınının ardından ortaya çıkan fırsatları değerlendirmek için ihracat adımları peş peşe atılıyor. Beştede’de Ticaret Bakanlığı’nın ihracatın geliştirilmesine yönelik düzenleme ihtiyaçları ele alındı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığındaki toplantıya Ticaret Bakanı Mehmet Muş, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları ve grup başkanvekilleri ile kurum ve kuruluşların yöneticileri katıldı. Toplantıda, ihracatı geliştirme anonim şirketinin kurulması ve gerekli sermaye katkısının sağlanmasına ilişkin düzenleme yapılması üzerinde duruldu.

Öte yandan Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, AK Parti’nin üzerinde çalıştığı ihracatın desteklenmesi projesinde sona gelindi. Proje kapsamında sadece ihracatı destekleyecek anonim bir şirket kurulması ve kefalet sistemi uygulamasına geçilmesi hedefleniyor.

Ayrıca 30 milyar dolara çıkarılan Merkez Bankası Reeskont kredilerinin 10 milyar dolarının direkt ihracatçılara tahsisi de masada. Kurulması planlanan ihracat kefalet sistemi ile de teminat zorunluluğunun kaldırılması bekleniyor. Böylece ihracatçının ipotek, imza gibi evrak ve belgelerle uğraşmasının önüne geçilecek.

Kefalet sisteminin onay vermesi halinde ihracatçıların bankalardan aranan hiçbir belgeye gerek kalmaksızın krediye ulaşması da öngörülüyor.

İlginizi Çekebilir;  ABD borsaları karışık seyirle açıldı Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Bir yanıt yazın

] }