Perşembe, Nisan 18, 2024
Ekonomi

FED faiz kararı belli oldu! Kasım ayı FED faiz kararı ne oldu?

Amerika Merkez Bankası FED’in Kasım ayı faiz kararının ne olacağı merak ediliyordu. Tüm dünyanın gözü FED Başkanı Powell’ın açıklayacağı faiz kararındaydı. Her yıl 8 kez bir araya gelen FED’in 7. toplantısı Kasım ayında gerçekleşti. 

FED FAİZ KARARI AÇIKLANDI

FED Ekim ayı faiz toplantısı 2-3 Kasım tarihlerinde gerçekleştirildi. Toplantı sonrası alınan faiz kararı saat 21.00’de kamuoyuna duyuruldu. FEDin bu yılın geri kalanındaki Kasım ayından sonraki son toplantısı ise Aralık ayında yapılacak.

 

KASIM AYI FED FAİZ KARARI NE OLDU?

FED’den yapılan açıklamada, para politikasına ilişkin kararların oy birliğiyle alındığı belirtildi. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılamalarındaki ilerleme ve güçlü politika desteği ile ekonomik faaliyet ve istihdam göstergelerinin güçlenmeye devam ettiğine işaret edilen açıklamada, salgından en olumsuz etkilenen sektörlerin son aylarda iyileştiği ancak yaz aylarında Kovid-19 vakalarındaki artışın toparlanmalarını yavaşlattığı ifade edildi. Amerika Merkez Bankası (FED) faiz kararına göre faizlerde değişikliğe gidilmedi ve politika faizi yüzde 0 – 0.25 aralığında sabit bırakıldı.
İŞTE FED FAİZ KARARI SON BİLGİLER

İlginizi Çekebilir;  Altın fiyatı yükselişte Net Grafik, Hisse Analiz

Bir yanıt yazın

] }