Cuma, Nisan 19, 2024
Ekonomi

FED faiz kararı ne olur? FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? FED Kasım ayı toplantısı için son saatler..

Amerika Merkez Bankası FED’in Ekim ayı faiz kararının ne olacağı merak ediliyor. Tüm dünyanın gözü FED Başkanı Powell’ın açıklayacağı faiz kararında. Her yıl 8 kez bir araya gelen FED’in 7. toplantısı Kasım ayında gerçekleşecek. FED’in varlık alımlarını azaltması altın fiyatlarını olumsuz yönde etkileyebilir.

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

FED Ekim ayı faiz toplantısı 2-3 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek. Toplantı sonrası alınan faiz kararı saat 21.00’de kamuoyuna duyurulacak. Fed’in bu yılın geri kalanındaki Kasım ayından sonraki son toplantısı ise Aralık ayında yapılacak.

21.00 Fed’in faiz kararı

21.30 ABD, Fed Başkanı Jerome Powell’ın basın toplantısı

FED BAŞKANI POWELL’DAN AÇIKLAMA

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell, bankanın varlık alımlarını azaltmaya başlama yolunda olduğunu, yüksek enflasyonun ise gelecek yıla kadar sürebileceğini ifade etti. Varlık alımlarını azaltma zamanın geldiğini düşündüğünü belirten Powell, faiz oranlarını artırma zamanın ise geldiğini düşünmediğini kaydetti. Powell, sabırlı olunması ve iş gücü piyasasının iyileşmesine izin verilmesi gerektiğini söyledi.

KASIM AYI FED FAİZ KARARI NE OLUR?

Analistler, FED’in salgın döneminde devreye aldığı parasal teşvikler kapsamında ilk geri adımını atmasının beklendiğini belirterek, bu doğrultuda aylık 120 milyar dolarlık varlık alım programında 15 milyar dolarlık azaltımın duyurulmasının fiyatlandığını söyledi.

Yatırımcıların, faiz artırımının zamanlamasına ilişkin herhangi bir ipucu verilip verilmeyeceğine odaklandığına işaret eden analistler, karar metni ile Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarında kullanılacak tonun piyasaların bundan sonraki yönü açısından önemli olacağını kaydetti.

İlginizi Çekebilir;  Fed Başkanı Bullard'tan faiz artışı çağrısı Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Bir yanıt yazın

] }