Cuma, Mart 29, 2024
Ekonomi

Merkez Bankası’ndan enflasyon vurgusu

Merkez Bankası ‘Finansal İstikrar Raporu’nu yayımladı. Raporda ”Merkez Bankası, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana ve orta vadeli yüzde 5 hedefine ulaşıncaya kadar elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanmaya devam edecektir” mesajı verildi.

Raporda Eylül ayından itibaren para politikası duruşunda yapılan güncellemeler sonrasında ticari kredi büyümesinde toparlanma eğiliminin gözlemlendiği vurgulandı. Cari işlemler dengesindeki iyileşme için ise ”İhracattaki güçlü performans ve turizm gelirlerindeki toparlanmanın katkısıyla devam etmektedir.” denildi.

Reel sektör ve hane halkının borçluluk oranlarının salgın öncesi seviyelerine gerilediği tespitine de yer verildi raporda. Ve ”Reel sektör döviz pozisyonundaki iyileşme devam etmektedir.’ vurgusu yapıldı.

Yurt içi iktisadi faaliyetin ise dış talebin desteği ve hizmet sektörlerindeki toparlanmayla birlikte güçlü bir seyir izlediği de ifade edildi.

Ayrıca bankacılık sektörü aktif kaFinansal İstikrar Raporuitesinin olumlu görünümünü koruduğu belirtildi. ”Sektörün fonlama ve likidite kaynaklı riskleri yönetebilecek yeterli tamponları bulunmaktadır.” vurgusu yapıldı.

İlginizi Çekebilir;  Asya borsaları karışık Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Bir yanıt yazın

] }