Perşembe, Mart 28, 2024
Ekonomi

Yapılandırma taksit ödemesi 30 Kasım’da

Sosyal Güvenlik prim borçlarını yapılandıranlar için 30 Kasım kritik tarih. Borçların yapılandırılması kanunu kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumuna 61 milyar liralık borç tutarı için 1 milyon 190 bin kişi yapılandırma başvurusu yaptığı açıklandı.

9 Haziran’da yürürlüğe giren kanun kapsamında başvurular 30 Eylül’de sona erdi. Nisan 2021 ve öncesi dönemlere ait kesinleşmiş SGK sigorta primleri, Genel Sağlık Sigortası primleri, idari para cezaları, iş kazası gibi borçlar ile Bağ-Kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğan alacaklar yapılandırıldı, borçların gecikme zammı ve cezası ile kanuni faizi silindi.

Taksitle ödemeyi tercih edenler ikişer aylık periyodlarla 6, 9, 12 ve 18 taksit seçeneğiyle borçlarını 36 ayda ödeyebilecek.

61 milyar liralık yapılandırılan borç için ilk taksit ödemeleri de 30 Kasım’da sona eriyor. İkinci taksitin son ödeme tarihi ise 31 Aralık.

Yapılandırmanın avantajlarının kaybedilmemesi ve yapılandırmanın bozulmaması için ilk iki taksitin süresinde ödenmesi gerekiyor.

İlginizi Çekebilir;  Online saadet zinciri iddiasıyla 100 milyonluk vurgun

Bir yanıt yazın

] }