Perşembe, Mart 28, 2024
Ekonomi

FED faiz kararı 2023 ne zaman açıklanacak? FED faiz kararı ne olur? Gözler Jerome Powell açıklamalarında!

FED faiz kararı 2021 ne zaman açıklanacak? FED faiz kararı ne olur? Gözler Jerome Powell açıklamalarında!

FED toplantısı en son ekim ayında gerçekleştirildi. ABD Merkez Bankası (FED), kasım ayında yaptığı açıklamada beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmedi ve yüzde 0-0,25 aralığında sabit bıraktı. Yeni toplantı ise aralık ayında yapılacak. İşte FED faiz toplantısı tarihi..

Döviz kurlarındaki hareketlilik sonrasında gözler FED aralık ayı faiz kararının açıklanacağı tarihe çevrildi. ABD Merkez Bankası (FED), bu yıl son kez yapılacak toplantıda belirlenecek faiz oranı ile piyasalara yön verecek.

FED FAİZ TOPLANTISI NE ZAMAN?

ABD Merkez Bankası (FED), kasım ayında yaptığı açıklamada beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmedi ve yüzde 0-0,25 aralığında sabit bırakmıştı. Analistler ise FED’in temmuzdan sonra faiz artırımına gidebileceği ön görüsünde bulundu. Merakla beklenen FED toplantısı 14-15 Aralık 2021 tarihlerinde yapılacak. FED Başkanı Jerome Powell ise 15 Aralık’ta TSİ ile 21.00’da açıklama yapacak.

ARALIK AYI FED FAİZ KARARI NE OLUR?

FED’in temmuzdan sonra faiz artırımına gidebileceği ön görüsünde bulunan analistler, FED’in salgın döneminde devreye aldığı destekleyici para politikalarında ilk geri adımı tahvil alımlarının azaltılması yoluyla attığını, makroekonomik verilerin de pozitif geldiğini belirtti. 

İlginizi Çekebilir;  BİM aktüel ürünler 15 Aralık 2023 Salı kataloğu… BİM kataloğunda bu hafta neler var?

Bir yanıt yazın

] }