Perşembe, Nisan 25, 2024
Ekonomi

SON DAKİKA: Emekliye ek zam var mı? Bağkur ve SGK Emekli zammı ne kadar? En düşük emekli maaşı SSK 2023 ne kadar olacak?

SON DAKİKA: Emekliye ek zam var mı? Bağkur ve SGK Emekli zammı ne kadar? En düşük emekli maaşı SSK 2022 ne kadar olacak?

Erdoğan, asgari ücretin yüzde 50.54 seviyesinde artırılarak 4 bin 253 TL olduğunu duyurdu. Erdoğan söz konusu artışın son 50 yıldaki en yüksek artış olduğunu ifade etti. Öte yandan asgari ücretten alınan gelir vergisi ile damga vergisi de kaldırıldı. Peki ama emekli maaşları ne kadar oldu?

Emekli maaşı 2022’de ne kadar oldu?

Hürriyet’in haberine göre; Enflasyon farkı emekli ve memur zammını belirleyecek. Temmuz-Kasım dönemi enflasyonuna bakıldığında memurlar ve memur emeklileri şimdiden yıl sonu için yüzde 7,47 enflasyon farkı zammı hak etmiş durumda ancak net tutarın belirlenebilmesi için aralık ayı enflasyonun da açıklanması gerekiyor. Yıl içinde ocak ve temmuz olmak üzere iki farklı dönemde zam alan emekliler ve memurlar, 3 Ocak’ta açıklanacak aralık ayı enflasyon verileriyle alacakları yeni maaş tutarını da öğrenecek. 

İlginizi Çekebilir;  SSK ve Bağkur emekli maaşları ne kadar oldu? Enflasyon rakamlarına göre emekli ve memur zamlı maaşlar 2023!

Bir yanıt yazın

] }