Cumartesi, Nisan 20, 2024
Ekonomi

Emekli (SSK-Bağ-Kur) Ocak zammı hesaplama 2023: Memur ve emekli zammı ne kadar olacak?

Emekli (SSK-Bağ-Kur) Ocak zammı hesaplama 2022: Memur ve emekli zammı ne kadar olacak?

Aralık enflasyon rakamlarının açıklanması ile belli olacak olan memur ve emekli zammı rakamları yeni yıl öncesinde gündem oldu. Milyonlarca emekli ve memur maaşlarına ne kadar zam yapılacağını merak ediyor. Konuyla ilgili olarak Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile çalışmalara katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bilgi verdi.

Verilen bilgiye göre, seyyanen zam veya asgari ücrete yapılan zam kadar artış olması üzerinde duruluyor. Bu durumda, SGK ve Bağ-kur emeklilerinin Temmuz’da aldıkları artışla birlikte yıllık zamlarının yüzde 35-40’ı bulacağı öne sürülüyor. İlgili bakanların, milletvekillerine “Ciddi bir artış öngörülüyor. Zamana yayarak hepsini halledeceğiz” dediği öğrenildi.

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI 2022 NE KADAR OLACAK?

Memur ve memur emeklisi, ocakta yapılacak zamların ardından bir zam daha alacak. Bu zammın kapısını ise 3600 ek gösterge düzenlemesi açacak. Bu düzenleme de yakında Meclis gündemine geliyor. Milyonlarca memur ve memur emeklisine ocakta çifte zam göründü. Memur ve memur emeklisi, temmuzda yüzde 8.45 zam almıştı. Ocaktaki toplu sözleşme zammıyla birlikte alacakları toplam zam da son 1 yılda yüzde 26-28 seviyesinde gerçekleşecek. Bunun yüzde 40 zamma tamamlanması için ise ek yüzde 10 civarı zam yapılabileceği hesaplanıyor. Bütün bunların üstüne bir de gündemde olan 3600 ek gösterge zammı eklenecek.

61c028ee2af107121ccd399d.pngMemur maaş zammı ve memur emeklisi maaş zammı hesaplanmasında baz alınan TÜİK verilerine göre temmuz ayından Kasım ayı sonuna kadar geçen sürede TÜFE yüzde 10.48 oranında arttı. Aralık ayı enflasyonu sıfır dahi çıksa garanti yüzde 10.48’lik memur zammı ödenecek. Memur zammı, 3 Ocak 2022’de açıklanacak aralık ayı enflasyonuyla netleşecek.

İlginizi Çekebilir;  İşçi, memur ve emeklinin gözü enflasyon oranında

EMEKLİ (SSK-BAĞ-KUR) OCAK ZAMMI

SSK ve Bağkur emeklilerinin ocak zammı yüzde 15-16’ya dayanacak. Yüzde 3.5’lik aralık enflasyonuyla son 6 aylık enflasyon yüzde 14.33 olacak. Eğer aylık enflasyon yüzde 4.1 olursa zam yüzde 15’e, aylık enflasyon yüzde 5 olursa zam oranı yüzde 16’ya ulaşacak. Enflasyonun beklentileri aşması zam oranını daha yukarı çekecek.

Bir yanıt yazın

] }