Cumartesi, Nisan 20, 2024
Ekonomi

Bakan Dönmez: Yeni yılda yeni müjde gelebilir

“KARADENİZ’DE 2022’DE YENİ MÜJDE”

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz’deki doğal gaz sondaj faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Sakarya gaz sahasının yanı sıra iki yerde daha sismik çalışması yapıldığını belirtti. “Kastamonu açıklarında sismikleri yaptık. Şu anda Barbaros Hayrettin Paşa, Ordu açıklarında sismik araştırma yapıyor. 2022’de bir müjde olabilir. Bu yeni sahalarda da sabırla bekleyelim. Ocak-şubat gibi kazmayı vuracağız ama birkaç ay sürebilir” dedi.

“25 YILLIK DOĞALGAZ İHTİYACI KARŞILANACAK”

Bakan Dönmez, “2026’da maksimum seviyesine olan 15-20 milyar metreküp yıllık üretime ulaşacağız” diye konuştu. “Böylelikle ülkemizin ihtiyacının yüzde 30’unu karşılamış oluyoruz. Bu da Türkiye’deki tüm konutların yaklaşık 25 yıl süreyle doğal gaz ihtiyacını karşılayabilecek seviyede. Yerli gaz sisteme girdikçe pahalı gaz sistemden çıkacak. Bizim ithal ettiğimiz fiyatların oldukça altında olacak bizim üretim maliyetlerimiz” ifadelerini kullandı.

Elektrik ve doğal gaz tüketiminde getirmek istedikleri kademeli tarife hakkında bilgi veren Dönmez, “Belli bir tüketime kadar birinci kademe, o tüketimin aşan kısmı ikinci kademe olacak şekilde bir uygulamaya geçeceğiz” dedi.

İlginizi Çekebilir;  Volatil piyasalar ile nasıl yatırım yapmalı? Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Bir yanıt yazın

] }