Salı, Nisan 16, 2024
Ekonomi

Merkez Bankası saat 11 alım kuru açıklaması! 31 Aralık 2023 MB döviz alım kuru kararı ne?

Merkez Bankası saat 11 alım kuru açıklaması! 31 Aralık 2021 MB döviz alım kuru kararı ne?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), ‘Kur Korumalı Türk Lirası Vadeli Mevduatlar’ için kullanılacak kurları geçtiğimiz haftadan itibaren açıklamaya başlamıştı. Bakanlığın yaptığı açıklamadaki gibi kur farkı hesaplamaları için Merkez Bankası her gün saat 11:00’de döviz alış ve satış kurunu yayınlıyordu. Türk Lirasına dönüşen hesaplar için Merkez Bankası’ndan bugün önemli tebliğ yayınlandı. TL Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ’de değişiklik yapıldı. Bundan sonra saat 11:00’de açıklanan kurlar kalktı ve Merkez Bankası vade sonunda belirleyeceği döviz alış kuruna göre ödeme yapılacağını açıkladı.

MERKEZ BANKASI 31 ARALIK DÖVİZ ALIŞ KURU KARARI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Türk Lirası mevduat ve katılma hesaplarına Dönüşüm desteğine ilişkin açıkladığı dönüşüm kurları ve altın dönüşüm fiyatlarına ilişkin değişikliğe gitti.  Her gün saat 11:00’de açıklanan dönüşüm kurları bundan sonra dövizin Türk Lirası’na çevrildiği gün Merkez Bankası’nca açıklanacak.  Böylece döviz alış kuru ve vade sonu kuru tanımlarındaki “saat 11.00’de Merkez Bankası tarafından ilan edilen” ifadeleri çıkarılarak, bunun yerine “Merkez Bankasınca belirlenecek usul ve esaslara göre ilan edilen” cümlesi eklendi..

TCMB’nin söz konusu talimatlarında dönüşüm kuru, “Merkez Bankası tarafından saat 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00 ve 15:00’de ilan edilen ve döviz tevdiat hesapları ile döviz cinsinden katılım fonu hesaplarında bulunan dövizin Türk lirasına çevrildiği saat itibarıyla en son açıklanmış olan döviz alış kurunu,” olarak belirlendi.

Altından TL’ye dönüşen hesaplar için de Merkez Bankası bir tebliğ yayımladı. Buna göre saat 11:00’de açıklanan altın dönüşüm fiyatı ve vade sonuna ilişkin fiyatlar bundan sonra Merkez Bankası’nca belirlenecek usul ve esaslara göre ilan edilen gram altının Türk Lirası karşılığı alış fiyatı geçerli olacak.

İlginizi Çekebilir;  Bakanlık duyurdu! '2023 Nefes Kredisi' uygulaması başlıyor

Bir yanıt yazın

] }