Perşembe, Mart 28, 2024
Borsa

Hitit Hisse Net Yorumlar 2023, Halka arzını başarı ile tamamlayan Hitit “HTTBT” kodu ile BİST’te işlem görmeye başladı

Hitit Hisse hakkında tüm bilgileri burada bulabilirsiniz. Hitit Hisse yorum ve analizler yatırımcılar için çok önemli. Yatırımcılar doğru yorum ve doğru analiz görmek istiyor. Hitit Hisse forum sitelerinin karmaşasından uzak, kolay anlaşılır yorumları sizlere sunuyoruz. Hitit Hisse grafik teknikleri ve yorumları sayfamızda yer alacaktır. Hitit Hisse fiyatı ne olursa olsun sizin alım noktanız ve nerede sattığınız asıl önemli olandır.

Hitit Hisse Yorum 2023

Hitit Hisse piyasada işlem görmektedir. Yatırımcıları tarafından sürekli takip edilen Hitit Hisse grafik ve yorum analizleri sürekli ilgi çekiyor. Sizde bizi takip ederek buradaki yorumlardan faydalanabilirsiniz.

Dünyanın önde gelen havacılık teknolojileri şirketi Hitit Bilgisayar Hizmetleri A.Ş. (Hitit), bugün itibarıyla Borsa İstanbul ’da işlem görmeye başladı. Borsa İstanbul ’da gerçekleşen Gong Töreni ’nin ardından şirket hisseleri, Yıldız Pazar’da 12.25 TL/pay baz fiyatla “HTTBT” kodu ile işleme açıldı.  ÜNLÜ Menkul Değerler A.Ş. (ÜNLÜ & Co) liderliğinde gerçekleştirilen halka arzda Hitit ’in halka açıklık oranı yüzde 27,6 olarak gerçekleşti.

Uluslararası piyasalardaki zorlu koşullara rağmen halka arzını başarı ile tamamlayan şirket, ulusal ve uluslararası hem kurumsal hem de bireysel yatırımcılardan ilgi gördü. Halka arz büyüklüğü 431 milyon TL olarak gerçekleşen Hitit ’in toplam piyasa değeri de 1,562 milyon lirayı buldu. Halka arz edilen şirket paylarının yüzde 40 ’ı yurt içi bireysel, yüzde 35 ’i yurt içi kurumsal, yüzde 25 ’i de yurt dışı kurumsal yatırımcılara dağıtıldı.

Payların Borsa İstanbul ’da işlem görmeye başlamasından sonra 30 gün boyunca ÜNLÜ Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla fiyat istikrarı sağlayıcı işlem yapacak olan şirket, 180 gün boyunca bedelli sermaye artırımı yapmama, hisse satmama, dolaşımdaki pay miktarını artırmama taahhüdü de veriyor. Halka arz sonrası Hitit ’in ortaklık yapısı; yüzde 22,8 Nur Gökman, yüzde 4,7 Dilek Ovacık, yüzde 4,3 Hakan Ünlü, yüzde 4,3 Özkan Dülger, yüzde 36,2 Pegasus Hava Taşımacılığı ve yüzde 27,6 halka açık olarak şekillendi.

İlginizi Çekebilir;  Turkcell baskını doğruladı!

Korkmaz Ergun Hisse Net Yorumlar 2022, Teknoloji yatırımları ülkemizin kalkınması için önemli

Gong töreninde konuşan Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun, finansal gelirlerinin büyük kısmını teknoloji hizmeti ihracatı yaparak sağlayan Hitit ’in halka arz ile birlikte kurumsal yapısını daha da sağlamlaştırdığını söyledi. Ergun, “Şirketlerimizin yazılım ihtiyaçlarının yerli kaynaklarla üretilmesi, küresel rekabette ülkemize önemli bir avantaj sağlamaktadır. Bu nedenle, teknoloji odaklı Ar-Ge çalışmalarının artması büyük önem arz ediyor. Artık borsalar olarak biz de sadece finansal yapılar değiliz, aynı zamanda birer teknoloji şirketiyiz. Teknoloji ve inovasyon, borsaların stratejilerinin en önemli unsurunu oluşturuyor. Biz de BISTECH teknoloji sistemimizi yerli kaynaklarla geliştirmeye devam ediyoruz. Yatırımcılara daha hızlı ve daha etkin bir piyasa imkânı sunuyoruz. Ar-Ge merkezimizle finans teknolojisi alanında yeni ürünler geliştiriyoruz. Yakın zamanda Abu Dabi Borsasıyla imzaladığımız sözleşme kapsamında, teknoloji alanında uygulama ve danışmanlık hizmeti vermeye başladık. Diğer borsalara da teknoloji hizmeti ihracatı konusunda imkânları değerlendiriyoruz. Borsa olarak biz de, Hitit Bilgisayar gibi ülkemizin güzide teknoloji şirketlerine benzer şekilde teknoloji hizmeti ihracatı konusunda büyümeyi hedefliyoruz. Hitit Bilgisayar, yaklaşık 431 milyon TL halka arz tutarı ile 48 bin yatırımcıya gerçekleştirilen satışla başarılı bir halka arz gerçekleştirdi. Bu başarılı halka arz sürecinde emeği geçen herkese, tüm şirket çalışanlarına, aracı kuruma, teşekkür ediyorum, sermaye piyasalarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Hitit Bilgisayar Borsamız ailesine hoş geldiniz diyorum.” diye konuştu.

Nur Gökman Hisse Net Yorumlar 2022, Türkiye ’den bir teknoloji şirketi çıkardık

Hitit Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Nur Gökman ise, Türkiye ’den bir teknoloji şirketi çıkarma hayali ile çıktıkları yolda, halka arzla birlikte önemli bir aşama kaydettiklerini belirtti. Gökman, “Biz hayalimizi gerçekleştireceğimize inandık. Genç, pırıl pırıl mühendislerimizle Türkiye’nin yetiştirdiği genç beyinlerle, fikri hakları bizde olan uygulamalar yapabileceğimize inandık. Bu yolda şirketimiz 28 yıldır yürüyor. Tümüyle beyin emeğiyle üretilmiş çalışmalardan bahsediyoruz. Bunu ölçmek çok zor bir şey. Dolayısıyla hep bir referans olarak kurumların kullanmasına ihtiyaç duyduk.

İlginizi Çekebilir;  Para politikalarına ilişkin belirsizlikler risk iştahını baskılıyor Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

İlk ürünümüz olan sadakat sistemini Türk Hava Yolları kullandı. Biz bununla dünyada bir numaralı sadakat sistemi sağlayıcısı olduk. Ama yeterli değildi. Biz aslında bir hava yolunun bütün kor uygulamalarını yapan bir şirket olacaktık. Bu yolda yürüyorduk. Pegasus ’un bize güveni ve vizyoner geliştirici yapısıyla yolumuza devam ettik. Bugün geldiğimiz noktada halka açılmayı ve çok önemsedik. Çünkü, seksenli yılların başlarıydı Amerika’ya göç eden arkadaşlarımı ziyaret ediyordum. Güzel paralar kazanıyorlardı ama hiçbir zaman yastıklarının altında tutmuyorlardı. Onlar bunları serbest piyasalarda değerlendiriyorlardı. Hem kendi gelecekleri için hem ülkenin kurumlarını yaşatmak için. Bu inançla bugün geldiğimiz noktada halka arzı çok önemli gördük. Şirketlerimizin büyümesine, çok önemli katkısı olacağını düşünüyoruz. Bütün yatırımcılara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İbrahim Romano Hisse Net Yorumlar 2022, Bütün risklere rağmen üç kat talep almak büyük başarı

ÜNLÜ & Co Kurumsal Finansman Yönetici Direktörü İbrahim Romano ise, Hitit ’in Türkiye’nin yurt dışında milli şampiyonlarından biri olduğuna işaret ederek, “Biz bu halka arzla Hitit’e yurt dışındaki rakipleriyle mücadelede çok önemli bir kaynak sağlamış olmaktan dolayı ve aynı zamanda böyle başarılı bir şirketi yatırımcılarla bir araya getirmekten dolayı gururluyuz. Biliyorsunuz halka arz, jeopolitik sıkıntılara, krizin tam göbeğine geldi. Buna rağmen çok başarılı bir şekilde, yerli ve yabancı kurumlardan çok ciddi ilgi aldık ve toplam halka arz tutarının 3 katı kadar talebi toplamayı başardık. Biz bunu çok önemli bir başarı olarak görüyoruz. Birlikte çok uyumlu bir şekilde çalıştığınız çok ciddi sinerji yarattığımız konsorsiyumumuzun 35 üyesine de buradan ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bütün bu süreçte bizi asla yalnız bırakmayan, sürekli yol gösteren SPK’ya, Borsa İstanbul’a, MKK’ya, Takasbank’a Başkanları nezdinde ayrıca saygılarımı sunuyor ve teşekkür ediyorum” dedi.

İlginizi Çekebilir;  Yataş Hisse Net Yorumlar 2023, Yataş Hisse Net Grafik, Yataş Hisse Analiz, Yatas Hisse Senedi

Hitit hakkında

Hitit, Türk Hava Yolları ’nda yönetici olarak çalışan Nur Gökman ve Dilek Ovacık tarafından 1994 ’te kuruldu. Şirketin kuruluş amacı ve havacılığın içinden gelen kurucuların öncelikli hedefi, tamamen yerli sermaye ile çalışıp dışarıya bağımlılıktan kurtulmak ve Türkiye ’yi teknoloji ihraç eden bir ülke haline getirmekti. Bu felsefe ile yola çıkan Hitit, başta havayolu şirketleri olmak üzere, havayolu ve seyahat sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlere yeni nesil havayolu ve seyahat yazılım çözümleri üretiyor. Sektördeki şirketlerin rezervasyon, biletleme, check-in, yolcu kalkış kontrolü, ekip planlama, sadakat yönetimi, gelir muhasebesi, gider muhasebesi, tarife planlama, operasyon kontrolü, ekip planlama, tur operatörü/charter yönetimi, geniş kapsamlı performans ölçümü ve kargo ihtiyaçlarına Crane markalı yazılım çözümleri ile tek noktadan hizmet sunan Hitit, aynı zamanda hosting ve danışmanlık hizmeti de veriyor.  %100 Türkiye ’de üretilen havacılık çözümleriyle her yıl milyonlarca insanın seyahat etmesini sağlayan Hitit; Doğu Avrupa ’nın En İyi Havacılık Yazılım firması, Avrupa ’nın Öncü Yolcu Hizmet Sistem Sağlayıcısı, En İyi Havayolu Raporlama Sistemi, Yılın En Niş Teknoloji Firması, turizm alanında “Türkiye ’nin En İyi Sektörel Yazılım Firması”, “Yılın Havacılık Yazılım Kuruluşu” ve “Yılın Havacılık Teknoloji Kuruluşu” gibi birçok ödülün de sahibi. Şirket halen 5 kıtadan 38 ülkede 48 havayolu şirketine yazılım ve teknoloji ihracatı yapıyor.


Hitit Hisse Analiz

Hitit Hisse net yorumunu anlamak için grafik sistemleri kullanmak tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Grafiklerdeki değişimleri takip ederek sizde Hitit Hisse yönü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Hitit Hisse grafik analizlerimiz yatırımcılar tarafından en çok sorulan sorularına cevap oluşturmak amacıyla hazırlanmaktadır.

Hitit Hisse

Hitit Hisse yorum ve grafikler yatırım tavsiyesi içermez. Hitit Hisse grafik üzerindeki çizimler en çok bilinen teknik analiz yöntemlerinden alınarak kullanılmıştır. Hitit Hisse yorum yapmak daha çok aldığınız ve sattığınız yer ile ilgilidir.

Hitit Hisse Uzman Yorumları

Hitit Hisse analiz talebinizi en altta yorum kısmına mail adresiniz ile birlikte yazın. Uzmanlarımız maliyet odaklı teknik analiz ile cevap versin.


Bir yanıt yazın

Sıkça Sorulan Sorular

Hitit Hisse Kısa vade durumu için yukarıdaki 4 saatlik grafiği inceleyiniz.

Hitit Hisse uzun vade için hissenin yukarıdaki haftalık grafiğinde direnci kırmasını takip edin.

Hitit Hisse durumu için yukarıdaki saatlik grafiğinde destek noktasını takip edin.

Hitit Hisse için hissenin yukarıdaki günlük grafiğinde kanalı takip edin.

Hitit Hisse için hissenin yukarıdaki aylık grafiğinde direnci takip edin.