Cuma, Nisan 19, 2024
Ekonomi

Sebze fiyatları durmuyor Savaşın Antalya ihracatına faturası ağır Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Sebze fiyatları hakkında tüm bilgileri burada bulabilirsiniz. Sebze fiyatları yorum ve analizler yatırımcılar için çok önemli. Yatırımcılar doğru yorum ve doğru analiz görmek istiyor. Sebze fiyatları forum sitelerinin karmaşasından uzak, kolay anlaşılır yorumları sizlere sunuyoruz. Sebze fiyatları grafik teknikleri ve yorumları sayfamızda yer alacaktır. Sebze fiyatları fiyatı ne olursa olsun sizin alım noktanız ve nerede sattığınız asıl önemli olandır.

Sebze fiyatları Yorum 2023

Sebze fiyatları piyasada işlem görmektedir. Yatırımcıları tarafından sürekli takip edilen Sebze fiyatları grafik ve yorum analizleri sürekli ilgi çekiyor. Sizde bizi takip ederek buradaki yorumlardan faydalanabilirsiniz.

Savaşın Antalya ihracatına faturası ağır

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği’nin (BAİB) verilerine göre 1 Ocak’tan 6 Nisan’a kadar olan dönemde 144 ülkeye toplamda 689 milyon 2 bin dolarlık ihracat gerçekleşti. Geçen yıl aynı döneminde 654 milyon 413 bin dolarlık ihracata göre yüzde 5,3’lük artış yaşandı. Toplam ihracatta, geçen yıla göre yükseliş gösteren Antalya, Isparta ve Burdur illerini kapsayan Batı Akdeniz’den, Rusya ve Ukrayna’ya ihracatta, savaşın başladığı 24 Şubat’tan 6 Nisan’a kadar olan sürecin verileri de ortaya çıktı.

Kur korumalı mevduat sisteminde yeni düzenleme

Kur korumalı mevduat sisteminde yeni düzenleme

24 Şubat günü Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş sonrası Antalya’nın en önemli ihracat pazarlarından olan bu iki ülke ihracatı ciddi düşüş gösterdi. BAİB verilerine göre, 24 Şubat- 6 Nisan arasında Ukrayna’ya geçen yıl aynı dönemde 13 milyon 17 bin dolar olan ihracat geliri, bu yıl savaş sebebiyle yüzde 65,3’lük düşüşle 4 milyon 522 bin dolara inerek, 8 milyon 495 bin dolar kayıp gerçekleşti. Savaş sürecinde Rusya’ya ihracat da geçen yıl aynı tarihlerde 23 milyon 441 bin dolar iken, bu yıl yüzde 48 düşüşle 12 milyon 185 bin dolara gerileyerek, 11 milyon 256 bin dolar kayıp oluştu. Savaş sürecinde iki ülkede de Antalya’nın en çok ihracat kaybı yaşadığı sektör, yaş meyve sebze sektörü oldu.

İlginizi Çekebilir;  Piyasalarda Fed belirsizliği Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

EN BÜYÜK SORUN NAKLİYE

Şu an itibarıyla hem Rusya hem de Ukrayna’ya ihracatın sıkıntılı da olsa devam ettiğini belirten BAİB Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, Rusya’daki kaybın yüzde 48’i, Ukrayna’daki kaybın da yüzde 65’i bulduğunu dile getirdi. En büyük sıkıntının nakliye, yani ürünlerin gönderiminde yaşandığını anlatan Çavuşoğlu, “Rusya için Ukrayna tarafı kapalı. Gürcistan, Ermenistan kara yolu da çok kötü olması nedeniyle tercih edilmiyor, gidiyor ama yeterli değil. Belarus üzerinden giderse yol çok uzun ve başka sıkıntılar da yaşanıyor. O yüzden şu günlerde özellikle deniz yolu tercih ediliyor” dedi.

RUS LİMANLARINDA HAZIRLIK

Deniz yoluyla ihracattaki sorunları anlatan Çavuşoğlu, “Deniz yolunda Rusya’ya TIR’ları geçirecek gemiler yeterli değil, bir firma 15 gün önce bir gemi koydu ve iki günde bir sefer yapıyor ama şu an için bu da yeterli değil. Firmalarla görüşülüyor, daha büyük gemiler ve farklı limanlar için. Rus limanlarında özellikle TIR’la giriş için gümrük kapısı yok. Port Kavkaz ve Novorossiysk limanlarında gümrük kapısı oluşturulması için çalışmalar yapılıyor. Bunlar olursa sıkıntımız kalmayacak” dedi.

‘ÜRÜNLER SINIRDAN TESLİM EDİLEBİLİYOR’ 

Ukrayna’ya ise 24 Şubat’tan sonra 15 gün hiç ürün gitmediğini, sıfıra düştüğünü belirten Çavuşoğlu, şunları söyledi Hisse Net Yorumlar 2022,

“Daha sonra gıda, özellikle sebze ihracatı başladı. İlk zamanlar limon, domates ve biber ihracatı oldu. Şu anda biber azaldı ama limon, domates ve acil gıdalar gidiyor. Birkaç gündür para hareketi problemi de azaldı, transferler daha kolaylaştı. Ukrayna için özellikle nakliyede şoför sıkıntısı yaşanıyor. Ürün gönderimi devam ediyor ancak birçok şoför içeriye girmek istemiyor, o yüzden ürünler sınırdan teslim edilebiliyor. Ama bazı şoförler cesaret gösterip Kiev’e kadar gidebiliyor.”

İlginizi Çekebilir;  Gözler Meclis'e çevrildi! Kripto para yasasında neler var?

80 MİLYON DOLAR ALACAK VAR

İki ülkeden savaş öncesi dönemde gönderilen ürünlerle ilgili Antalya’nın 80 milyon dolara yakın alacağının tahsilatıyla ilgili sorunun devam ettiğini de anlatan Çavuşoğlu, “Önceki alacaklara ilişkin herhangi bir gelişme yok. 80 milyon alacaktan yok denecek kadar az bir kısmı tahsil edilebildi. Ukrayna ve Rusya kaynaklı çalışan firmalarımız için bir yıl ödemesiz ve faizsiz KGF kredi taleplerimiz de değerlendirilme aşamasında ve henüz bir gelişme yok” diye konuştu.

AVRUPA PAZARI BÜYÜDÜ

Çavuşoğlu, Ukrayna ve Rusya’da yaşanan sıkıntıya karşın, Avrupa’da iklim ve doğal gaz problemi nedeniyle rekolte düşüşü yaşanmasına bağlı olarak Türkiye’den talebin arttığını söyledi. Çavuşoğlu, “Türkiye’nin şansına, mevcut diğer pazarlardaki sıkıntılardan dolayı bu pazarlardaki talepler arttı. Eğer Ukrayna- Rusya arasındaki bu savaş yaşanmıyor olsaydı, bu yıl ihracatta patlama yaşanırdı” dedi.


Sebze fiyatları Analiz

Sebze fiyatları net yorumunu anlamak için grafik sistemleri kullanmak tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Grafiklerdeki değişimleri takip ederek sizde Sebze fiyatları yönü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Sebze fiyatları grafik analizlerimiz yatırımcılar tarafından en çok sorulan sorularına cevap oluşturmak amacıyla hazırlanmaktadır.

Sebze fiyatları

Sebze fiyatları yorum ve grafikler yatırım tavsiyesi içermez. Sebze fiyatları grafik üzerindeki çizimler en çok bilinen teknik analiz yöntemlerinden alınarak kullanılmıştır. Sebze fiyatları yorum yapmak daha çok aldığınız ve sattığınız yer ile ilgilidir.

Sebze fiyatları Uzman Yorumları

Sebze fiyatları analiz talebinizi en altta yorum kısmına mail adresiniz ile birlikte yazın. Uzmanlarımız maliyet odaklı teknik analiz ile cevap versin.


Bir yanıt yazın

Sıkça Sorulan Sorular

Sebze fiyatları Kısa vade durumu için yukarıdaki 4 saatlik grafiği inceleyiniz.

Sebze fiyatları uzun vade için hissenin yukarıdaki haftalık grafiğinde direnci kırmasını takip edin.

Sebze fiyatları durumu için yukarıdaki saatlik grafiğinde destek noktasını takip edin.

Sebze fiyatları için hissenin yukarıdaki günlük grafiğinde kanalı takip edin.

Sebze fiyatları için hissenin yukarıdaki aylık grafiğinde direnci takip edin.