FinansTürk

Türkiyenin Finans Sitesi

BorsaKervansaray

Kervansaray’a Mahkeme Tarafından Bilirkişi Ataması Yapıldı

Borsa tarihinde ilkler yaşanan ve yaşanmaya devam eden Kervansaray Yatırım Holding’te yatırımcılar bir ilke daha imza attı. Şirketten haklarını alarak ayrılmak isteyen yatırımcıların açtığı Fesih davasında bilirkişi heyeti belirlendi ve yatırımcıların taleplerini incelemek üzere tam yetkiyle şirketi incelemelerine karar verildi.

 

Şirketin KAP ta yaptığı açıklamada da belirtildiği üzere 16. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 2018/807 Esas numaralı fesih davasının duruşması 21.02.2019 görüldü ve ilgili duruşmada; Şirket kayıtlarının teminine, şirketin fesih ve dava açan yatırımcıların haklarının temini hususlarında yasal şartların oluşup oluşmadığına karar vermek  için bilirkişi atandı. Bilirkişi heyetine yerinde inceleme yetkisi de veren mahkeme, bilirkişilerin şirket kayıtlarına istedikleri şekilde ulaşmalarını ve yatırımcıların iddialarını araştırarak gerçekleri ortaya çıkarmalarının yolunu açtı. Böylece borsa tarihinde yine bir ilk yaşanacak ve şirketin kötü yönetilmesi sebebiyle ortaklıktan ayrılmak isteyen yatırımcıların durumu ile ilgili karar, bilirkişi heyeti tarafından verilecek.

Kervansaray'a Mahkeme Tarafından Bilirkişi Ataması Yapıldı Borsa Kervansaray

ŞİRKET SAHİPLERİNE AKTARILAN MİLYONLAR TEK TEK İNCELENECEK

5 yılı aşkın zamandır şirketi son derece kötü yönetmek, usulsüzlükler ve yolsuzluklar yaparak şirketin malvarlığı ve parasını şahsi menfaatleri için kullanmak, Bilanço hileleri ile şirketi zararda göstermek, şirket gelirlerini başka hesaplara aktarmak, şirket kasasından alınan şahsi borçları ödememek vb. pek çok iddiaya dava dilekçesinde yer veren yatırımcılar, Sayılgan ailesinin yaptıklarının incelenerek tek tek ortaya çıkacak olmasından son derece umutlu olduklarını dile getiriyorlar.

 

BİLİRKİŞİ HEYETİ KONUNUN GERÇEK UZMANLARI

Mahkeme tarafından oluşturulan bilirkişi heyeti, işinin uzmanları ve piyasaların güvenini kazanmış kişilerden oluşuyor. Profesör doktor seviyesinde 2 katılımcı ile bir YMM den oluşan heyet özellikle anonim Ortaklıkta Pay sahipleri açısında Eşit İşlem İlkesi konularında çalışmalar yapmış kişileri içinde barındırıyor. Prof.Dr.Burak ARZOVA, Prof.Dr. Şükrü YILDIZ ve YMM Hasan ALEVLİ heyette yer alan isimler. Yatırımcıların umutlarını arttıran bu detayları Finanstürk ile paylaşan yatırımcılar gerçeklerin ortaya çıkacak olmasından son derece mutlu olduklarını belirttiler.

YATIRIMCILARIN ÇABASI MEYVELERİNİ VERMEYE BAŞLADI

Mahkeme başladığında tedbir talepleri reddedilen yatırımcılar işin peşini bırakmadıklarını, bimer, cimer ve ulaşabildikleri her mevkiye haklılıklarını aktardıklarını belirten, dertlerini anlatabilmek için Uludağ da ve Ankara protestolar düzenleyen yatırımcılar, tedbir kararı ile ilgili istinaftan sonuç gelmeden mahkemeden böyle bir önemli kararın çıkmasının bu çabalar sayesinde olduğunu söylediler.  Yakında Cumhurbaşkanı nezdinde görüşmeler yapmayı da planlayan yatırımcılar, tek amaçlarının haklarını geri almak olduğunu her mevkide anlatacaklarını dile getiriyorlar.

Kervansaray'a Mahkeme Tarafından Bilirkişi Ataması Yapıldı Borsa Kervansaray

KERVANSARAY HİSSESİ SÜREKLİ DÜŞÜŞTE

5 yılı aşkın süredir sürekli zarar eden yatırımcılar yaptıkları açıklamalarda şunları belirttiler; “Aile şirketi olan Kervansaray yatırım holdingin yönetimi aile fertleri tarafından değişmeli olarak yürütülüyor ve yönetimi ele alan aile ferdi tarafından benzer uygulamalar ile yatırımcıların zarar etmesi sağlanıyor. KAP ta yaptırdığı yalan haberler sonucu hapis cezasına çarptırılan Selim Sayılgan ın ardından yönetimin başına geçen Zeynep Tümer de bizlere verdiği sözlerin hiçbirini tutmadı. Şirketin gelirlerinin başka şirketlere aktarılması ile içinin boşaltılması devam etti, Holding dışındaki diğer şirketlerine ve aile bireylerine aktarılan paralar ile şirket borçları sürekli yükseldi. Maalesef kandırıldık ve bir önceki fesih davasını geri çekmek ile hata yaptığımız anladık. Bu dava her ne olursa olsun geri çekilmeyecek ve sonuna kadar gidilecek.” Şirket tarafından KAP ta ve basında sürekli şirketin iyileşmekte olduğu ve yeni bir yönetim ile şirket yararına çalıştıklarını iddaa etmelerine rağmen şirketin hisse fiyatı sürekli düşüyor. Özellikle yeni yönetim denilen kişiler başa geçtikten sonra hissenin 0,65 ten 0,25 e kadar düşmesi yatırımcıların kandırılmaya devam ettiğini ortaya koyuyor.

Kervansaray'a Mahkeme Tarafından Bilirkişi Ataması Yapıldı Borsa Kervansaray

 

 

Şirket Tarafından KAP ta yapılan açıklama şu şekilde;

Bir grup yatırımcı tarafından Şirketimiz aleyhine açılan 16. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 2018/807 Esas numaralı fesih davasının duruşması 21.02.2019 (Bugün) görülmüş olup ilgili duruşmada; Şirket kayıtlarının teminine, dava şartlarının ve yasal şartların oluşup/oluşmadığı ve davacı taleplerinin yasal şartlarının gerçekleşip gerçekleşmediği, iddia ve savunma yönünden bilirkişi incelemesi yapılmasına, dosyanın duruşmasız olarak ara kararının takibinin yapılmasına oy birliği ile karar verilmiş olup hali hazırda yeni duruşma günü verilmemiştir.

Sayın, pay sahiplerimizin bilgisine sunulur.

KERVANSARAY YATIRIM HOLDİNG A.Ş.

 

Not: Finanstürk özel haberidir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

11 thoughts on “Kervansaray’a Mahkeme Tarafından Bilirkişi Ataması Yapıldı

  • blank Özgür

    Şirkete iyi niyetli bir el değmesi şart parayi dışarı kaciracaz diye olmadık şeyler yapıyorlar akılları sıra herkeze fiyat biçip satın almaya çalışıyorlar elbet önlerine ahlak erdem sahibi dürüst insanlarda çıkacak

  • blank SerdarSirin

    Bilirkişi objektif olursa, tesir altında kalmazsa, yönlendirmelerle pirim vermezse,, bizler için çok iyi olacak.

  • blank Galipcinar

    Küçük yatırımcı zafere yürüyor.
    Hakkını hukuk yoluyla alacak, patronların vicdanlarına kalmayacak.

  • blank Harun bey

    Doğru güvenilir adresin kaynağı finanstürke biz yatirimcilari aydinlatip böyle güzel ve ayrıntılı bilgiler paylaştığı için teşekkür ederim

  • blank Ihsan Bulut

    Hakkımızı almak için daha ne yapalım. Borsa tarihi bizimle nelere sahit oldu…..Eğer dava açanlar olmasa boş tabelaya bakar iç çekerdik.. Teşekkürler FİNANSTÜRK daima dogrulari yazdiniz ve haklınin yanindaydiniz…

  • blank Yusuf

    Bilirkişi hikâye. Bundan bir nane çıkmaz. Bu işin içinde siyasiler ve satın alınan yargı mensupları oldukça adalet tecelli etmez..
    İnşallah ben yanılırım da 6 yıllık beklemenin sonucunu alırız. Ne yaşam senvinci ne aile huzuru ne de psikoloji bıraktı bizde bu çook muhterem sayılgan sülalesi… Allah ıslah etsin bunları…

  • blank Küçükyatırımcı

    İnşaallah her zaman olduğu gibi yıne para ve sermayenin getirdiği güç ve kudret haklı gelmez.Bu kez ezilenlerin ve daima sömürülmeye çalışılan küçük yatırımcının gerçek haklı olduğu ortaya çıkar.

Bir yanıt yazın

] }