FinansTürk

Türkiyenin Finans Sitesi

Ekonomi

Eylül / Ekim işsizlik maaşı ve kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak?

Pandemi sürecinde uygulanan ekonomik kalkanlardan biri olan kısa çalışma ödeneği ile, işten çıkartılan kişilerin yararlanabildiği işsizlik maaşı ödemeleri ile ilgili Bakan Selçuk’tan önemli bir açıklama geldi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk son dakika açıklamasında ödemelerin ne zaman gerçekleştirileceğini belirtti.

EYLÜL / EKİM İŞSİZLİK MAAŞI VE KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Bakan Selçuk’un yapmış olduğu açıklamalarda yer alan bilgilere göre ödemeler 5 Ekim’de hesaplara yatacak. IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlar ödemelerini PTT üzerinden alabilecekler.

SOSYAL KORUMA KALKANI ÖDEMELERİ 35 MİLYAR TL’YE YAKLAŞTI

Bakan Selçuk geçtiğimiz günlerde resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada sosyal koruma kalkanı kapsamında gerçekleştirilen ödemelerin 35 milyar TL’ye yaklaştığını duyurdu.

Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında vatandaşlarımıza sağladığımız destek ve yardımlarda 3️⃣5️⃣Milyar TL‘ye yaklaştık.

✅Kısa Çalışma Ödeneği
✅Nakdi Ücret Desteği
✅İşsizlik Ödeneği
✅Sosyal Destek Programı

Kısa çalışma ödeneği kapsamında 18.7 milyar TL, nakdi ücret desteği kapsamında 4.4 milyar TL, işsizlik ödeneği kapsamında ise 3.5 milyar TL şimdiye kadar ödeme gerçekleştirildi. Bunların yanı sıra Biz Bize Yeteriz Türkiyem ve Sosyal Destek Programı hane ödemeleri de ihtiyaç sahiplerine iletildi.

Bir yanıt yazın

] }