Cuma, Nisan 26, 2024
Aracı Kurum RaporlarıEkonomi

Risk iştahı yeni haftaya güç kazanımıyla başladı

Trump’ın sağlık durumunun iyiye gittiğinin açıklanması yeni haftanın ilk gününde risk iştahını destekledi. ABD ekonomisinde toparlanmanın devam etmesi ve ABD’deki teşvik paketine ilişkin iyimser beklentiler de risk iştahını destekleyen diğer gelişmeler olarak karşımıza çıkıyor. Bununla birlikte salgın kaynaklı endişeler ve vaka sayılarındaki artış aşağı yönlü risk unsuru olarak gündemde kalmaya ve önemini korumaya devam ediyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

o 17:00 ABD – İş İmkanları ve Personel Değişimi Önem: Orta
o 17:40 – Fed Başkanı Powell Konuşması Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Trump’ın koronavirüse yakalanmasıyla cuma günü satıcılı bir görünümün etkili olduğu küresel hisse piyasaları haftaya yükselişle başladı. Trump’ın durumunun iyiye gitmesine ek olarak ABD’de güçlü gelen hizmet PMI rakamları ve teşvik beklentileri hisse piyasalarını destekledi. BIST-100 Endeksi günü %1,37’lik yükselişle 1.160,71 seviyesinden tamamladı. ABD borsaları günü güçlü yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah yataya yakın karışık bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor.
Endeks kapanışında 7,75 – 7,76 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 7,75’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Geçtiğimiz haftalarda bahsettiğimiz konsolide kanalının üst banı olan 1.141 seviyesinin üzerinde dördüncü kapanışını gerçekleştiren endekste, hacim desteği yeterli olmasa da yukarı yönlü istek devam ediyor. Yeniden 1.141 seviyesinin altına sarkılmadığı sürece pozitif görünümün korunacağını düşünüyoruz. Yukarıda 1.185-1.200 aralığı endekste takip ettiğimiz en önemli direnç bölgesi olacak. Bu bölgeye olacak bir harekette son günlerde olduğu gibi hacim desteği sağlanamazsa hareket geçici kalabilir. Bu nedenle bu bölgeye yakın yerlerde temkinli olmak gerektiğini düşünüyoruz. Aşağıda 1.141 izlediğimiz ilk ve en önemli destek. Endeksin bu seviyenin altına sarkması teknik görünümü bozacağı için burayı referans noktası olarak izlemek gerekiyor.

İlginizi Çekebilir;  Bakan Muş duyurdu: Türkiye'nin dünya ihracatındaki payı ilk kez %1'in üzerine çıktı

 

Bir yanıt yazın

] }