Cuma, Nisan 26, 2024
Ekonomi

Borsa İstanbul’dan iki rekor!

BIST 100 endeksi, evvelki kapanışa göre 11,46 puan çoğalırken, toplam harekât hacmi 35,1 milyar lira ile rekor seviyeye erişti

Bankacılık endeksi yüzde 3,67 ve holding endeksi yüzde 0,95 bedel kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 6,93 ile eriştirme, en çok kaybettiren ise yüzde 5,17 ile irtibat oldu.

Dünkü yükseliş meylini sürdüren BIST 100 endeksi, yeni tip koronavirüs Kovid-19 aşısına ait pozitif haberlerin devam eden pozitif tesiriyle Avrupa borsalarında görülen müşterili seyre paralel olarak bankacılık paylarının liderliğinde 1.243,00 puanla tüm zamanların azami kapanışını hakikatleştirdi.

Analistler, Kovid-19 aşısı, ekonomik teşvikler, jeopolitik ve politik büyümelere ait haberlerin piyasaların doğrultuyu üzerinde tanımlayıcı olacağını belirtti.

Yarın yurt içinde ödemeler balansı istatistikleri, yurt dışında ise Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde’ın konuşması ile bilgi gündeminin takip edileceğini ifade eden analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 1.250 seviyesinin mukavemet olarak öne çıktığını, 1.190 puanın takviye konumunda olduğunu kaydoldu.

Anadolu Ajansı Finans Ödemeler Balansı Temenni Anketi’ne katılan ekonomistler, cari operasyonlar hesabının eylülde 2,7 milyar dolar sarih vermesini bekliyor. Ekonomistlerin sene sonuna ait cari operasyonlar balansı temennilerinin ortalaması ise 32,7 milyar dolar sarih olarak hakikatleşti.

Ankete katılan ekonomistlerin sene sonu cari operasyonlar sarihi temennisi 25 milyar dolar ile 40 milyar dolar arasında yer aldı.

İlginizi Çekebilir;  İkinci el online otoda en çok satılanlar belli oldu

Bir yanıt yazın

] }